Follow by Email

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

BIOMASTER 8000 XT-B
Το νέο Biomaster XT-B διαθέτει το μοναδικό σύστημα Baitrunner που δίνει την δυνατότητα αλλαγής από ελεύθερο σε προρρυθμισμένο φρένο εύκολα και αβίαστα.
Το μοντέλο 8000 διαθέτει πομπίνα Αλουμινίου μεγάλης χωρητικότητας (0.40mm – 320m) γεγονός σημαντικό για τους ψαράδες μακρινών ρίψεων. Εφοδιασμένο με 3 ανοξείδωτα ρουλεμάν κλειστού τύπου συν το roller bearing και κάρτερ λαδιού συντήρησης για εύκολη λίπανση προσφέρει εξαιρετική λειτουργία ακόμη κι όταν παλεύετε με ένα μεγάλο ψάρι ή μαζεύετε με ταχύτητα . Διαθέτει επίσης Aero Wrap ΙΙ, κατανομή 2-ταχυτήτων για άριστο στρώσιμο της μισινέζας στην πομπίνα τύπου AR-C και αυτόματο κλείσιμο του συλλέκτη αντί της προηγούμενης χειροκίνητης έκδοσης. Το Biomaster XT-B της Shimano είναι ένας εξαιρετικός και αξιόπιστος συνεργάτης.

BIOMASTER

8000 XT-B
 ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΡΕΝΩΝ
ΒΑΡΟΣ (ΓΡΑΜ.)
720
ΡΟΥΛΕΜΑΝ
SHIELDED STAINLESS STEEL
3
ΠΟΛΥΡΟΥΛΕΜΑΝ
1
ΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ
4,6:1
ΑΝΑΚΤΗΣΗ
99
ΦΡΕΝΑ (kg)
15
ΠΛΑΙΣΙΟ
ΧΤ - 7
ΜΑΝΙΒΕΛΑ
SINGLE
ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ
CAP
ΥΛΙΚΟ ΠΟΜΠΙΝΑΣ
SINGLE ANODISED COLD
FORGED ALUMINIUM
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ(mm/m)
0,45/270
EXTRA ΠΟΜΠΙΝΑ
ΧΤ-7
ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΟΜΠΙΝΑΣ
RD14382


ZINC DIECASTED
ALUMINIUM
 •         
2 SPEED OSCILATION
 •         
SLOW SPEED OSCILATION
 •         
AERO WRAP II
 •         
MAINTENANCE PORT
 •         
AR-C SPOOL
 •         
HYPERGEAR
 •         
SUPER STOPPER II
 •         
DYNA – BALANCE
 •         
POWER ROLLER
 •         
FLOATING SHAFT II
 •         

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ

XT-7 ΣΩΜΑ: Είναι ένα αποκλειστικό υλικό της Shimano από γραφίτη, το οποίο είναι ελαφρύ, ανθεκτικό στην διάβρωση και πολύ δυνατό.
CF ALUMINUM COLD FORGED SPOOL: Αυτές οι πομπίνες δημιουργούνται από κράμα αλουμινίου με κρύα σφυρηλάτηση. Η διαδικασία αυτή δημιουργεί ελαφριές πομπίνες με μεγάλη δομική δύναμη και περισσότερη αντίσταση στη διάβρωση και τις φθορές.
ROLLER BEARING: Η Shimano είναι η μοναδική εταιρία που κατασκευάζει τα δικά της Roller Bearing. Αυτό το τεχνολογικό επίτευγμα διασφαλίζει την άριστη λειτουργία χωρίς αντεπιστροφή. Ένα roller bearing της Shimano αντιστοιχεί σε 3-4 κοινά bail bearings.
AR-C SPOOL: Μετά από χιλιάδες δοκιμές ρίψεις και προσομοιώσεις σε υπολογιστή έχει επιβεβαιωθεί ότι η νέα πομπίνα AR-C παρέχει τις μεγαλύτερες αποστάσεις ρίψεις από μια κοινή πομπίνα, ενώ αποτρέπει τις σπασμωδικές κινήσεις και το μπέρδεμα της πετονιάς ή του νήματος. Ο σχεδιασμός της μπομπίνας σε σχήμα V έχει ως αποτέλεσμα η μισινέζα να ξετυλίγετε σε μικρότερες σπείρες με αποτέλεσμα την μείωση των φθορών στο πρώτο δαχτυλίδι  και να πετυχαίνονται πιο μακρινές βολές με μεγαλύτερη ακρίβεια.
INSTANT DRAG: Το σύστημα φρένων Instant Drag, σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την βίδα του συμπλέκτη από την ελεύθερη θέση στην θέση προρρύθμισης με δύο περιστροφές. Είναι πολύ σημαντικό, για να μην χάσετε το ψάρι, να κάνετε σωστή προρρύθμιση του φρένου που να μην ξεπερνά το όριο θραύσης της πετονιάς.
2 SPEED OSCILLATION: Το 2 Speed Oscillation είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα κατανομής της μισινέζας στην πομπίνα την ώρα της τύλιξης. Όταν ο ρότορας περιστρέφεται η πομπίνα ανεβαίνει γρήγορα αλλά κατεβαίνει αργά. Αυτό προστατεύει τις σπείρες της μισινέζας από το να μπερδεύονται μεταξύ τους κι έτσι έχουμε καλύτερη συμπεριφορά και καλλίτερες ρίψεις.
SLOW OSCILLATION SYSTEM: Η εφαρμογή του συστήματος Slow Oscillation, σχεδόν σε όλες τις σειρές της Shimano, έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της ταχύτητας κατανομής της μισινέζας στην πομπίνα. Με την μείωση της ταχύτητας επιτυγχάνεται απόλυτος έλεγχος κατά την διάρκεια του τυλίγματος της μισινέζας, αλλά και ελαχιστοποιείται η απώλεια ενέργειας την ώρα της βολής.
AERO WRAP II: Το Aero Wrap II είναι ένα ειδικό σύστημα κίνησης και λειτουργίας των γραναζιών σχεδιασμένο και εναρμονισμένο με την πομπίνα A-RC. Μειώνοντας δραματικά τις τριβές η Shimano πέτυχε το απόλυτο στο στρώσιμο της μισινέζας στην μπομπίνα, αποτρέποντας την απώλεια ενέργειας. Οι πυκνές παράλληλες σπείρες σε συνδυασμό με το σύστημα 2 speed  oscillation προσφέρουν άνετες και μακρινές ρίψεις.
EASY MEINTENANCE PORT: Το σύστημα αυτό δίνει την δυνατότητα στον μηχανισμό να αυτολιπαίνετε κατά την διάρκεια της λειτουργίας. Ξεβιδώνοντας μια βίδα στον κορμό του μηχανισμού, κάτω από την μανιβέλα, και προσθέτοντας την ποσότητα του λιπαντικού που προτείνει ο κατασκευαστής, διατηρούμε τα εσωτερικά μέρη του μηχανισμού σε άριστη κατάσταση αποφεύγοντας το ρίσκο της διάλυσης και συναρμολόγησης.
HYPERGEAR: Το κατασκευασμένο με απίστευτη ακρίβεια γρανάζι μεταδίδει την μέγιστη δύναμη από την μανιβέλα στον ρότορα. Σχεδιασμένο να αντέχει στις καταπονήσεις απαιτεί λιγότερη προσπάθεια από τον χρήστη ανταποδίδοντας μεγαλύτερη σταθερότητα και εντυπωσιακές επιδόσεις ενώ παράλληλα μειώνει σε μέγιστο βαθμό τις φθορές.
SUPER STOPPER II: Εάν τοποθετήσετε τον διακόπτη του μηχανισμού στην θέση αντι-επιστροφής θα διαπιστώσετε μηδενική κίνηση της μανιβέλας λόγο του Super Stopper II. Αλάνθαστο κάθε στιγμή στις πρακτικές του λειτουργίες, περιλαμβάνονται μικρορρυθμίσεις για μύτες quiver ή για χρήση βομβητών.
DYNA-BALANCE: Αυξάνει την απαλότητα και την ισορροπία ενώ συγχρόνως μπορεί να δέχεται τα φορτία που μεταβιβάζουν τα εσωτερικά μέρη του μηχανισμού.
POWER ROLLER: Ο ειδικός σχεδιασμός του Power roller της Shimano μειώνει δραματικά το στρίψιμο της μισινέζας την ώρα της χρήσης, μεγάλο προτέρημα όταν χρησιμοποιείται ψιλή μισινέζα ή νήμα.
FLOATING SHAFT II: Το σημείο κλειδί στους μηχανισμούς είναι εκεί που ο άξονας έρχεται σε επαφή με το πηνίο. Οι σχεδιαστές της Shimano περιόρισαν το κενό στο σημείο επαφής τοποθετώντας ρουλεμάν στις δύο πλευρές του άξονα. Το αποτέλεσμα είναι ο μηχανισμός να δουλεύει ανάλαφρα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου