Follow by Email

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015

BIOMASTER FB 2500Ο νέος μηχανισμός Biomaster διαθέτει πολλές από τις νέες τεχνολογίες που παρουσιάσθηκαν στο Stella FE. Αντικαθιστά το Twin Power FC, το οποίο υπήρξε πρότυπο για πολλούς ψαράδες ανά τον κόσμο. Το Biomaster είναι τεχνολογικά βελτιωμένη έκδοση, που θα κερδίσει την ίδια σημαντική φήμη.
Η απαλή λειτουργία ακόμη και με βαριά φορτία, οφείλετε στο νέο σύστημα X-SHIP. Επειδή τείνουμε να ψαρέψουμε μεγαλύτερα ψάρια με μικρότερους μηχανισμούς, το γρανάζι κίνησης άλλαξε σε εξαιρετικά ισχυρό και ελαφρύ αλουμίνιο όπως και ο κορμός σε αλουμίνιο, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί σε δύσκολες συνθήκες. Η ελαφριά πτυσσόμενη βίδα της μανιβέλας αλουμινίου τοποθετείται κατ’ ευθείαν στο γρανάζι κίνησης, αποβάλλοντας οποιαδήποτε ανοχή γυρίζοντας την μανιβέλα. Το νέο Biomaster είναι το τέλειο εργαλείο για χρήση light μέχρι και Heavy Duty.
BIOMASTER FB

2500
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
ΒΑΡΟΣ (ΓΡΑΜ.)
265
ΡΟΥΛΕΜΑΝ
SHIELDED A-RB
7
ΠΟΛΥΡΟΥΛΕΜΑΝ
1
ΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ
5,0:1
ΑΝΑΚΤΗΣΗ
73
ΦΡΕΝΑ (kg)
8,5
ΠΛΑΙΣΙΟ
DIECAST ALUMINIUM
ΜΑΝΙΒΕΛΑ
SINGLE MACHINED ALUMINIUM
ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ
ONE PIECE
ΥΛΙΚΟ ΠΟΜΠΙΝΑΣ
CF ALUMINIUM
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ(mm/m)
0,20/240
ΕΞΤΡΑ ΜΠΟΜΠΙΝΑ
COLD FORGED ALUMINIUM


X-SHIP
·         
COLD FORGED
ALUMINIUM GEAR
·         
AERO WRAP II
·         
MAINTENANCE PORT
·         
AR- C SPOOL
·         
WATERPROOF DRAG
·         
RIGID SUPPORT DRAG
·         
SUPER STOPPER II
·         
DYNA – BALANCE
·         
POWER ROLLER
·         
FLOATING SHAFT II
·         
BIOGRIP
·         
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ BIOMASTER FB
S A-RB : Τα υψηλής ποιότητας ρουλεμάν A-RB κλειστού τύπου έχουν λαστιχένιο ή ανοξείδωτο κάλυμμα (ανάλογα με το μέγεθός τους) και δεν επιτρέπουν στην άμμο και την σκόνη να εισχωρήσουν, προσφέροντας την απόλυτη προστασία από την διάβρωση.
ROLLER BEARING: Η Shimano είναι η μοναδική εταιρία που κατασκευάζει τα δικά της Roller Bearing. Αυτό το τεχνολογικό επίτευγμα διασφαλίζει την άριστη λειτουργία χωρίς αντεπιστροφή. Ένα roller bearing της Shimano αντιστοιχεί σε 3-4 κοινά bail bearings.
DICAST ALUMINIUM BODY: Ο συνδυασμός εξαιρετικά ελαφριού και ισχυρού αλουμινίου διατηρεί το μέγιστο της δύναμης στο σημείο που απαιτείται.
CF ALUMINUM COLD FORGED SPOOL: Αυτές οι πομπίνες δημιουργούνται από κράμα αλουμινίου με κρύα σφυρηλάτηση. Η διαδικασία αυτή δημιουργεί ελαφριές πομπίνες με μεγάλη δομική δύναμη και περισσότερη αντίσταση στη διάβρωση και τις φθορές.
X SHIP:  Ο ρότορας υποστηρίζεται και στις δύο άκρες από S-ARB  ρουλεμάν που προσφέρουν απαλή λειτουργία, με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το κεντρικό γρανάζι μεταφέρει περισσότερη δύναμη στο ρότορα με αποτέλεσμα την απαλή και δυναμική ανάκτηση.
COLD FORGED ALUMINIUM GEAR: Ένα νέο γρανάζι κίνησης κατασκευασμένο από ισχυρό και ελαφρύ αλουμίνιο, μπορεί να ανταποκριθεί στις πιο δύσκολες συνθήκες
AERO WRAP II: Το Aero Wrap II είναι ένα ειδικό σύστημα κίνησης και λειτουργίας των γραναζιών σχεδιασμένο και εναρμονισμένο με την πομπίνα A-RC. Μειώνοντας δραματικά τις τριβές η Shimano πέτυχε το απόλυτο στο στρώσιμο της μισινέζας στην μπομπίνα, αποτρέποντας την απώλεια ενέργειας. Οι πυκνές παράλληλες σπείρες σε συνδυασμό με το σύστημα 2 speed  oscillation προσφέρουν άνετες και μακρινές ρίψεις.
EASY MEINTENANCE PORT: Το σύστημα αυτό δίνει την δυνατότητα στον μηχανισμό να αυτολιπαίνεται κατά την διάρκεια της λειτουργίας. Ξεβιδώνοντας μια βίδα στον κορμό του μηχανισμού, κάτω από την μανιβέλα, και προσθέτοντας την ποσότητα του λιπαντικού που προτείνει ο κατασκευαστής, διατηρούμε τα εσωτερικά μέρη του μηχανισμού σε άριστη κατάσταση αποφεύγοντας το ρίσκο της διάλυσης και συναρμολόγησης.
AR-C SPOOL: Μετά από χιλιάδες δοκιμές ρίψεις και προσομοιώσεις σε υπολογιστή έχει επιβεβαιωθεί ότι η νέα πομπίνα AR-C παρέχει τις μεγαλύτερες αποστάσεις ρίψεις από μια κοινή πομπίνα, ενώ αποτρέπει τις σπασμωδικές κινήσεις και το μπέρδεμα της πετονιάς ή του νήματος. Ο σχεδιασμός της μπομπίνας σε σχήμα V έχει ως αποτέλεσμα η μισινέζα να ξετυλίγεται σε μικρότερες σπείρες με αποτέλεσμα την μείωση των φθορών στο πρώτο δαχτυλίδι  και να πετυχαίνονται πιο μακρινές βολές με μεγαλύτερη ακρίβεια.
WATERPROOF DRAG: Οι λαστιχένιες φλάντζες προστατεύουν το φρένο κατά την είσοδο νερού και άμμου στο εσωτερικό.
RIGID SAPPORT DRAG: Το σύστημα του μηχανισμού που περιορίζει στο ελάχιστο το τρέμουλο της πομπίνας ακόμη και σε πολύ light χρήσεις. Έτσι λοιπόν, οποιαδήποτε κι αν είναι η ρύθμιση του φρένου, η πομπίνα δεν τρέμει αλλά εντυπωσιάζει με την απαλή της λειτουργία.
SUPER STOPPER II: Εάν τοποθετήσετε τον διακόπτη του μηχανισμού στην θέση αντι-επιστροφής θα διαπιστώσετε μηδενική κίνηση της μανιβέλας λόγο του Super Stopper II. Αλάνθαστο κάθε στιγμή στις πρακτικές του λειτουργίες, περιλαμβάνονται μικρορρυθμίσεις για μύτες quiver ή για χρήση βομβητών.
DYNA-BALANCE: Αυξάνει την απαλότητα και την ισορροπία ενώ συγχρόνως μπορεί να δέχεται τα φορτία που μεταβιβάζουν τα εσωτερικά μέρη του μηχανισμού.
POWER ROLLER: Ο ειδικός σχεδιασμός του Power roller της Shimano μειώνει δραματικά το στρίψιμο της μισινέζας την ώρα της χρήσης, μεγάλο προτέρημα όταν χρησιμοποιείται ψιλή μισινέζα ή νήμα.
FLOATING SHAFT II: Το σημείο κλειδί στους μηχανισμούς είναι εκεί που ο άξονας έρχεται σε επαφή με το πηνίο. Οι σχεδιαστές της Shimano περιόρισαν το κενό στο σημείο επαφής τοποθετώντας ρουλεμάν στις δύο πλευρές του άξονα. Το αποτέλεσμα είναι ο μηχανισμός να δουλεύει ανάλαφρα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

BIOGIP: Η περιοχή κάτω από την θέση του μηχανισμού έχει μειωθεί σε μέγεθος και έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε τοποθετώντας τα δάχτυλά σας να έχετε τον απόλυτο έλεγχο των λειτουργιών ου καλαμιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου