Follow by Email

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015

EXAGE FD (1000/2500/4000)


Το Exage  είναι μέρος της σειράς P4 κι ένας από τους δημοφιλής μηχανισμούς της Shimano. Το νέο μοντέλο έχει κορμό Μ Compact από υλικό XGT-7 και διαθέτει 4 ανοξείδωτα ρουλεμάν κλειστού τύπου κι ένα ρουλεμάν roller για ομαλή και αξιόπιστη απόδοση.
Η σειρά αποτελείται από 3 μοντέλα με εξαιρετικό φινίρισμα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαφορετικές τεχνικές. Το Exage  FD χρησιμοποιεί μπροστινό φρένο πολλαπλών δίσκων για ομαλή προοδευτική απόδοση, η οποία εμπνέει εμπιστοσύνη την ώρα της μάχης με ένα μεγάλο ψάρι. Για τη μέγιστη απόδοση ρίψης η σφυρηλατημένη πομπίνα αλουμινίου έχει A-RC line management και Varispeed που αποτρέπουν το μπέρδεμα της μισινέζας ή του νήματος.
EXAGE FD

1000
2500
4000
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

ΒΑΡΟΣ (ΓΡΑΜ.)
200
250
320
ΡΟΥΛΕΜΑΝ
SHIELDED STAINLESS STEEL
4
ΠΟΛΥΡΟΥΛΕΜΑΝ
1
ΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ
5,0:1
5,0:1
5,2:1
ΑΝΑΚΤΗΣΗ (cm)
61
72
82
ΜΕΓΙΣΤΟ ΦΡΕΝΟ(kg)
2
3
6
ΠΛΑΙΣΙΟ
ΧGΤ - 7
ΜΑΝΙΒΕΛΑ
SINGLE P4
ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ
CAP
ΥΛΙΚΟ ΠΟΜΠΙΝΑΣ
DIECAST ALUMINIUM
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ(mm/m)
0,20/140
0,25/160
0,30/180
0,30/180
ΕΞΤΡΑ ΜΠΟΜΠΙΝΑ
COLD FORGED ALUMINIUM
ZINC DIECASTED
GEAR
·          
VARISSPEED
·          
AR- C SPOOL
·          
SUPER STOPPER II
·          
DYNA – BALANCE
·          
POWER ROLLER
·          
BIOGRIP
·          

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ EXAGE FD
XGT-7  Είναι η βελτιωμένη έκδοση του δοκιμασμένου και αξιόπιστου συνθετικού υλικού ΧΤ-7 . Χρησιμοποιείται σε κάποιους από τους νέους μηχανισμούς και είναι ελαφρύ και στιβαρό.
VARISPEED: Η άριστη κατανομή της μισινέζας στην μπομπίνα είναι το πιο βασικό χαρακτηριστικό για μακρινή βολή με ακρίβεια. Το επαναστατικό σύστημα Varispeed της Shimano αποτελείται από δύο γρανάζια. Το ένα είναι οβάλ και το άλλο τετράγωνο! Μόνο με το απόλυτα εξειδικευμένο πρόγραμμα που δημιούργησε η Shimano μπορεί να κάνει τα δύο γρανάζια να δουλεύουν αρμονικά. Το αποτέλεσμα είναι η άψογη παράλληλη τύλιξη της μισινέζας.
AR-C SPOOL: Μετά από χιλιάδες δοκιμές ρίψεις και προσομοιώσεις σε υπολογιστή έχει επιβεβαιωθεί ότι η νέα πομπίνα AR-C παρέχει τις μεγαλύτερες αποστάσεις ρίψεις από μια κοινή πομπίνα, ενώ αποτρέπει τις σπασμωδικές κινήσεις και το μπέρδεμα της πετονιάς ή του νήματος. Ο σχεδιασμός της μπομπίνας σε σχήμα V έχει ως αποτέλεσμα η μισινέζα να ξετυλίγεται σε μικρότερες σπείρες με αποτέλεσμα την μείωση των φθορών στο πρώτο δαχτυλίδι  και να πετυχαίνονται πιο μακρινές βολές με μεγαλύτερη ακρίβεια.
CF ALUMINUM COLD FORGED SPOOL: Αυτές οι πομπίνες δημιουργούνται από κράμα αλουμινίου με κρύα σφυρηλάτηση. Η διαδικασία αυτή δημιουργεί ελαφριές πομπίνες με μεγάλη δομική δύναμη και περισσότερη αντίσταση στη διάβρωση και τις φθορές.
SUPER STOPPER II: Εάν τοποθετήσετε τον διακόπτη του μηχανισμού στην θέση αντι-επιστροφής θα διαπιστώσετε μηδενική κίνηση της μανιβέλας λόγο του Super Stopper II. Αλάνθαστο κάθε στιγμή στις πρακτικές του λειτουργίες, περιλαμβάνονται μικρορρυθμίσεις για μύτες quiver ή για χρήση βομβητών.
DYNA-BALANCE: Αυξάνει την απαλότητα και την ισορροπία ενώ συγχρόνως μπορεί να δέχεται τα φορτία που μεταβιβάζουν τα εσωτερικά μέρη του μηχανισμού.
POWER ROLLER: Ο ειδικός σχεδιασμός του Power roller της Shimano μειώνει δραματικά το στρίψιμο της μισινέζας την ώρα της χρήσης, μεγάλο προτέρημα όταν χρησιμοποιείται ψιλή μισινέζα ή νήμα.

ROLLER BEARING: Η Shimano είναι η μοναδική εταιρία που κατασκευάζει τα δικά της Roller Bearing. Αυτό το τεχνολογικό επίτευγμα διασφαλίζει την άριστη λειτουργία χωρίς αντεπιστροφή. Ένα roller bearing της Shimano αντιστοιχεί σε 3-4 κοινά bail bearings.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου