Follow by Email

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015

FIRE BLOOD FA 1000


Τα πιο σημαντικά τεχνολογικά και μηχανολογικά επιτεύγματα της Shimano συμπεριλαμβάνονται στην δημιουργία του Fireblood FA.
Η εντυπωσιακή εμφάνιση συνδυάζεται με την άψογη λειτουργία και είναι ικανό να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Διαθέσιμο σε 3 μεγέθη, ο μηχανισμός ψαρέματος  Fireblood FA προσφέρει όλα όσα περιμένετε απ’ την Shimano.
FIRE BLOOD FA

1000
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΒΑΡΟΣ (ΓΡΑΜ.)
128
ΡΟΥΛΕΜΑΝ
SHIELDED A-RB
9
ΠΟΛΥΡΟΥΛΕΜΑΝ
1
ΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ
5,0:1
ΑΝΑΚΤΗΣΗ
64
ΠΛΑΙΣΙΟ
ALUMINIUM/ΧΤ - 7
ΜΑΝΙΒΕΛΑ
SINGLE MACHINED ALUMINIUM
ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ
ONE PIECE
SPOOL
COLD FORGED ALUMINIUM
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ(mm/m)
0,20/130
ΕΞΤΡΑ ΜΠΟΜΠΙΝΑ
COLD FORGED ALUMINIUM


COLD FORGED
ALUMINIUM
·          
SLOW SPEED
OSCILATION
·          
AERO WRAP II
·          
LOUD DRAG
MIKRO CLIK
·          
WATERPROOF MULTI DISC
DRAG
·          
RIGID SUPPORT DRAG
·          
SINGLE HANDLE
·          
S- ARM CAM
·          
SUPER STOPPER II
·          
MACHINED ALUMINIUM
·          
DYNA – BALANCE
·          
POWER ROLLER II
·          
NEOPRENE POUCH
·          
FLOATING SHAFT II
·          
BIOGRIP
·          
LINE CLIP
·          

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ FIRE BLOOD FA

S A-RB : Τα υψηλής ποιότητας ρουλεμάν A-RB κλειστού τύπου έχουν λαστιχένιο ή ανοξείδωτο κάλυμμα (ανάλογα με το μέγεθός τους) και δεν επιτρέπουν στην άμμο και την σκόνη να εισχωρήσουν, προσφέροντας την απόλυτη προστασία από την διάβρωση.
ROLLER BEARING: Η Shimano είναι η μοναδική εταιρία που κατασκευάζει τα δικά της Roller Bearing. Αυτό το τεχνολογικό επίτευγμα διασφαλίζει την άριστη λειτουργία χωρίς αντεπιστροφή. Ένα roller bearing της Shimano αντιστοιχεί σε 3-4 κοινά bail bearings.
HYBRID ALUMINIUM BODY: Ο συνδυασμός αλουμινίου και γραφίτη ΧΤ-7 διατηρεί το μέγιστο της δύναμης στο σημείο που απαιτείται.
CF ALUMINUM COLD FORGED SPOOL: Αυτές οι πομπίνες δημιουργούνται από κράμα αλουμινίου με κρύα σφυρηλάτηση. Η διαδικασία αυτή δημιουργεί ελαφριές πομπίνες με μεγάλη δομική δύναμη και περισσότερη αντίσταση στη διάβρωση και τις φθορές.
HD GEAR: Τα γρανάζια HD (High Durability) είναι η βελτιωμένη έκδοση των γραναζιών 3D της Shimano. Διαθέτουν επικάλυψη και έτσι λειτουργούν πιο απαλά και είναι πιο ανθεκτικά στο χρόνο.
SLOW OSCILLATION SYSTEM: Η εφαρμογή του συστήματος Slow Oscillation, σχεδόν σε όλες τις σειρές της Shimano, έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της ταχύτητας κατανομής της μισινέζας στην πομπίνα. Με την μείωση της ταχύτητας επιτυγχάνεται απόλυτος έλεγχος κατά την διάρκεια του τυλίγματος της μισινέζας, αλλά και ελαχιστοποιείται η απώλεια ενέργειας την ώρα της βολής.
RIGID SAPPORT DRAG: Το σύστημα του μηχανισμού που περιορίζει στο ελάχιστο το τρέμουλο της πομπίνας ακόμη και σε πολύ light χρήσεις. Έτσι λοιπόν, οποιαδήποτε κι αν είναι η ρύθμιση του φρένου, η πομπίνα δεν τρέμει αλλά εντυπωσιάζει με την απαλή της λειτουργία.
SUPER STOPPER II: Εάν τοποθετήσετε τον διακόπτη του μηχανισμού στην θέση αντι-επιστροφής θα διαπιστώσετε μηδενική κίνηση της μανιβέλας λόγο του Super Stopper II. Αλάνθαστο κάθε στιγμή στις πρακτικές του λειτουργίες, περιλαμβάνονται μικρορρυθμίσεις για μύτες quiver ή για χρήση βομβητών.
POWER ROLLER: Ο ειδικός σχεδιασμός του Power roller της Shimano μειώνει δραματικά το στρίψιμο της μισινέζας την ώρα της χρήσης, μεγάλο προτέρημα όταν χρησιμοποιείται ψιλή μισινέζα ή νήμα.
FLOATING SHAFT II: Το σημείο κλειδί στους μηχανισμούς είναι εκεί που ο άξονας έρχεται σε επαφή με το πηνίο. Οι σχεδιαστές της Shimano περιόρισαν το κενό στο σημείο επαφής τοποθετώντας ρουλεμάν στις δύο πλευρές του άξονα. Το αποτέλεσμα είναι ο μηχανισμός να δουλεύει ανάλαφρα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
HYPERGEAR: Το κατασκευασμένο με απίστευτη ακρίβεια γρανάζι μεταδίδει την μέγιστη δύναμη από την μανιβέλα στον ρότορα. Σχεδιασμένο να αντέχει στις καταπονήσεις απαιτεί λιγότερη προσπάθεια από τον χρήστη ανταποδίδοντας μεγαλύτερη σταθερότητα και εντυπωσιακές επιδόσεις ενώ παράλληλα μειώνει σε μέγιστο βαθμό τις φθορές.
S-ARM CAM: Το χαλάρωμα της μισινέζας γύρω από το ράουλο είναι το βασικό πρόβλημα κατά την διάρκεια του casting. Το επαναστατικά σχεδιασμένο ράουλο διαθέτει ένα επίπεδο ασφαλείας το οποίο προστατεύει από το χαλάρωμα της μισινέζας μειώνοντας δραματικά το πρόβλημα.
SR ONE-PIECE BAIL: Ο βραχίονας SR αποτελείται από ένα μόνο τμήμα και δεν επιτρέπει  το χαλάρωμα της μισινέζας την ώρα της χρήσης. Το ανοξείδωτο ατσάλι μειώνει δραματικά τα στριψίματα και κατευθύνει με μεγαλύτερη ταχύτητα την μισινέζα στο line roller.
SR 3D GEAR: Το γρανάζι κίνησης (Drive Gear) είναι αρκετά μεγαλύτερο και σχεδιασμένο σε ηλεκτρονικό υπολογιστή με 3D ανάλυση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απόλυτη εφαρμογή των δοντιών του Drive Gear. Αυτό στην χρήση σημαίνει απαλότητα, δύναμη, ακρίβεια και αξιοπιστία.
SR HANDLE: Η SR μανιβέλα βιδώνει με ακρίβεια πάνω στο Drive Gear χωρίς κενά ανάμεσα στην μανιβέλα και το γρανάζι. Οι μανιβέλες των μηχανισμών 1000 έχουν μικρό βάρος και πολύ λεπτή δομή, αλλά και οι μεγαλύτερες είναι λεπτές, αξιόπιστες με απίστευτη δύναμη.
S-DRAG: Τα φρένα της Shimano αποτελούνται από ροδέλες γραφίτη και παρουσιάζουν εντυπωσιακά απαλή λειτουργία από την ελάχιστη μέχρι την απόλυτη χρήση των φρένων και μεγάλη αντοχή στις καταπονήσεις και τον χρόνο.
S-SPOOL: Στους μηχανισμούς της Shimano οι πομπίνες είναι σφυρήλατες γεγονός που αναβαθμίζει την ποιότητα και την αντοχή τους στις φθορές και τον χρόνο. Το δαχτυλίδι της πομπίνας, στα πολύ καλά μοντέλα, είναι κατασκευασμένο από Zirconia με επικάλυψη τιτανίου το οποίο ως υλικό είναι 10 φορές πιο ισχυρό και ανθεκτικό από το ανοξείδωτο ατσάλι.
S-MASTER GEAR: Γρανάζι κατασκευασμένο από ντουραλουμίνιο Α7075, ένα διαβαθμισμένο κράμα που χρησιμοποιείται στην αεροναυπηγική και έχει απίστευτη δύναμη και πολύ μικρό βάρος. Στον μηχανισμό Stella to γρανάζι αυτό έχει έξτρα μικροσκοπική κεραμική επικάλυψη από Black Almite που το προστατεύει από τις φθορές και τις τριβές.
SLOW OSCILLATION SYSTEM: Η εφαρμογή του συστήματος Slow Oscillation, σχεδόν σε όλες τις σειρές της Shimano, έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της ταχύτητας κατανομής της μισινέζας στην πομπίνα. Με την μείωση της ταχύτητας επιτυγχάνεται απόλυτος έλεγχος κατά την διάρκεια του τυλίγματος της μισινέζας, αλλά και ελαχιστοποιείται η απώλεια ενέργειας την ώρα της βολής.
S-GUARD: Ειδικά σχεδιασμένος φύλακας που βρίσκεται ανάμεσα στον ρότορα και τον κορμό, ο οποίος προστατεύει τον μηχανισμό από την είσοδο νερού αλλά και από τις ατυχείς πτώσεις και τα χτυπήματα.

SUPER STOPPER: Το Super Stopper είναι ένα ρουλεμάν μονής κατεύθυνσης που εμποδίζει την αντεπιστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου