Follow by Email

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016

BEAST MASTER CX BOAT

Το Beastmaster CX είναι ένα εξαιρετικό καλάμι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε τεχνική ψαρέματος από την βάρκα.
Το Beastmaster είναι εφοδιασμένο με EVA μπρος και πίσω λαβή για άνεση και αντοχή, Shimano Hardlite οδηγούς και θέση μηχανισμού τύπου DPS. Κατασκευάζεται από γραφίτη HPC 60 για αντοχή κι έχει εκπληκτικό φινίρισμα σε μαύρο κίτρινο.
BEAST MASTER CX BOAT, με μήκος 2.25m, μήκος μεταφοράς115cm, βάρος 132gr, αποτελούμενο από δύο στελέχη, εφοδιασμένα με 11 οδηγούς και 18-45gr action.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΛΑΜΙΟΥ
ΤΥΠΟΣ ΓΡΑΦΙΤΗ: Η Shimano χρησιμοποιεί κορυφαία υλικά και τα πιο σύγχρονα μέσα παραγωγής για να δημιουργήσει καλάμια που απευθύνονται σε διαφορετικές τεχνικές ψαρέματος σε όλο τον κόσμο. Από τα κορυφαία ως τα οικονομικά μοντέλα η χρήση των κατάλληλων υλικών είναι το κύριο μέλημα των μηχανικών της Shimano.

HPC 60
Shimano High Pressure Carbon είναι μια διαδικασία που δημιουργεί ισχυρότερα και πιο ευέλικτα φύλλα γραφίτη. Στην επιφάνεια του γραφίτη ασκείται πίεση κατά την διάρκεια του ψησίματος, η οποία διανέμει ομοιόμορφα την ρητίνη μέσα από την μήτρα. Το αποτέλεσμα είναι γραφίτης πολύ ισχυρός, με εξαιρετική απόδοση και βελτιωμένη απόκριση.

BIOFIBRE
Το υλικό Biofibre είναι το νέο έργο τέχνης στην κατασκευή καλαμιών. Παράγεται από οργανική αρωματική μοριακή αλυσίδα γραφίτη. Το Biofibre είναι 4 φορές πιο δυνατό από κάθε άλλο γραφίτη που κυκλοφορεί. Το νέο αυτό υλικό αποτελείται από μικρού και μεσαίου μεγέθους ίνες. Οι ίνες αυτές δεν πλέκονται μεταξύ τους αλλά επικάθονται η μία πάνω στην άλλη με την προσθήκη ειδικού ενδιάμεσου υλικού αποκτώντας τεράστια δύναμη προς όλες τις κατευθύνσεις.
90ο για καλύτερη συμπιεστική δύναμη.
45ο για αντίσταση στρέψης και απορρόφηση κραδασμών.
0ο  δραματική αύξηση του ορίου αντοχής.
Το biofibre έχει ένα απίστευτο έχτρα χαρακτηριστικό. Η αντίστασή του αυξάνεται με την πτώση της θερμοκρασίας. Άψογη λειτουργία από 80ο C έως 10ο C και ακόμη καλύτερη από 10ο C έως -20ο C. Όταν συνειδητοποιήσετε ότι το biofibre είναι 2,4 φορές πιο ελαφρύ από τον ελαφρύτερο γραφίτη τότε θα καταλάβετε για πόσο σημαντική καινοτομία μιλάμε! Προσφέρει τεράστια δύναμη, αντοχή στις καταπονήσεις, με πολύ χαμηλό βάρος.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ACTION
S.D.R. Shimano Dynamic Response
Είναι η διαδικασία με την οποία επιτυγχάνεται η μεταφορά της αίσθησης από τον ακραίο οδηγό στην βάση του καλαμιού. Η ποιότητα κατασκευής, το πλέξιμο των φύλλων carbon, η ελαστικότητά τους και η αρμονία στο δέσιμο των στελεχών είναι τα βήματα του κατασκευαστή. Το αποτέλεσμα είναι το καλάμι να ανταποκρίνεται άμεσα σε κάθε ερέθισμα και να επανέρχεται στην αρχική του μορφή όποια κι αν είναι η καταπόνηση. Το  SDR εξαλείφει κάθε αδυναμία στην σπονδυλική στήλη του κάθε στελέχους με αποτέλεσμα το action να παραμένει ενιαίο ανεξάρτητα από πια πλευρά είναι λυγισμένο το καλάμι. Το  SDR μεταμορφώνει το καλάμι σε ζωντανό οργανισμό με την αίσθηση ότι είναι προέκταση του χεριού σας.

ΤΥΠΟΣ ΟΔΗΓΩΝ
SHIMANO STAINLESS STEEL HARDLITE(SIH)
Με την χρήση οξειδίου του αλουμινίου στην κατασκευή τους έχουμε πολύ μικρό βάρος, απόλυτη ισορροπία, αντοχή και περιορισμό των τριβών την ώρα της χρήσης.

ΘΕΣΗ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ
SHIMANO DPS
Οι θέσεις μηχανισμών των καλαμιών της Shimano κατασκευάζονται από την ίδια την εταιρεία με βάση τις ανάγκες του κάθε καλαμιού. Ο εργονομικός σχεδιασμός και τα υλικά υψηλής ποιότητας έχουν ως αποτέλεσμα να μην επιβαρύνεται η λειτουργία του καλαμιού, ασφαλίζοντας τον μηχανισμό στην σωστή θέση, επιτυγχάνοντας την σταθερότητα κατά την χρήση, ενώ το προσεγμένο φινίρισμα ολοκληρώνει την συνολική εικόνα του καλαμιού.


ΛΑΒΗ ΚΑΛΑΜΙΟΥ: EVA

Το EVA ως υλικό στην λαβή των καλαμιών, γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, όχι μόνο γιατί φαίνεται καλό αλλά γιατί δίνει την αίσθηση της άνεσης ακόμη και μετά από ολοήμερο ψάρεμα. Το χαμηλό βάρος και ο εργονομικός σχεδιασμός της λαβής EVA κάνουν την διαφορά στο ψάρεμα, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε ελαφρύ εξοπλισμό και το κάθε γραμμάριο έχει σημασία. Το EVA είτε ψαρεύετε στην ζέστη του καλοκαιριού ή στο κρύο του χειμώνα, προσφέρει την καλύτερη αίσθηση από κάθε άλλη επιλογή και δίνει στο καλάμι μοντέρνο, δυναμικό σχεδιασμό που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής μεταξύ των κορυφαίων ψαράδων της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου