Follow by Email

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

BEAST MASTER CX JIG MULTI
Το καλάμι Beastmaster CX Jig έχει εξαιρετική ποιότητα και πολύ προσιτή τιμή. Από γραφίτη ΧΤ60 με ανοξείδωτους οδηγούς Fuji και Fuji DPS θέση μηχανισμού. Το εντυπωσιακό του φινίρισμα είναι σε κίτρινο χρώμα και διαθέτει EVA λαβή για άνεση στη χρήση. Το Beast Master CX Jig είναι ένα εξαιρετικό καλάμι jigging με απίστευτη δύναμη.


BEAST MASTER CX JIG 5103, με μήκος 1.78m, βάρος 241gr, αποτελούμενο από δύο στελέχη, εφοδιασμένο με 6 οδηγούς και έως 150gr action.
BEAST MASTER CX JIG 554, με μήκος 1.65m, βάρος 267gr, αποτελούμενο από δύο στελέχη, εφοδιασμένο με 6 οδηγούς και έως 200gr action.
BEAST MASTER CX JIG 526, με μήκος 1.57m, βάρος 289gr, αποτελούμενο από δύο στελέχη, εφοδιασμένο με 6 οδηγούς και έως 300gr action.ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΛΑΜΙΟΥ
ΤΥΠΟΣ ΓΡΑΦΙΤΗ: Η Shimano χρησιμοποιεί κορυφαία υλικά και τα πιο σύγχρονα μέσα παραγωγής για να δημιουργήσει καλάμια που απευθύνονται σε διαφορετικές τεχνικές ψαρέματος σε όλο τον κόσμο. Από τα κορυφαία ως τα οικονομικά μοντέλα η χρήση των κατάλληλων υλικών είναι το κύριο μέλημα των μηχανικών της Shimano.

ΧΤ 60 CARBON
Όταν βλέπετε την ένδειξη ΧΤ του carbon δίπλα ακολουθεί ένα νούμερο π.χ. ΧΤ60, αυτό σημαίνει 60 τόνους πρέσα πίεσης για να δημιουργηθεί το υλικό. Όσο μεγαλύτερο το νούμερο τόσο μεγαλύτερο το τονάζ άρα και πιο ακριβό υλικό. Μερικές φορές για πρακτικούς λόγους, επιβάλλεται η ανάμειξη γραφίτη διαφορετικού τονάζ ή η προσθήκη biofibre και η ανάμιξή του με fiber glass έτσι ώστε να δημιουργηθούν όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να μπορεί το καλάμι να ανταποκριθεί επάξια στο ψάρεμα για το οποίο κατασκευάστηκε. Όπου συνδυάζονται διαφορετικοί τύποι άνθρακα για να δημιουργήσουν την απαιτούμενη ενέργεια και οι δύο αριθμοί θα εμφανιστούν (ΧΤ60/40).

BIOFIBRE
Το υλικό Biofibre είναι το νέο έργο τέχνης στην κατασκευή καλαμιών. Παράγεται από οργανική αρωματική μοριακή αλυσίδα γραφίτη. Το Biofibre είναι 4 φορές πιο δυνατό από κάθε άλλο γραφίτη που κυκλοφορεί. Το νέο αυτό υλικό αποτελείται από μικρού και μεσαίου μεγέθους ίνες. Οι ίνες αυτές δεν πλέκονται μεταξύ τους αλλά επικάθονται η μία πάνω στην άλλη με την προσθήκη ειδικού ενδιάμεσου υλικού αποκτώντας τεράστια δύναμη προς όλες τις κατευθύνσεις.
90ο για καλύτερη συμπιεστική δύναμη.
45ο για αντίσταση στρέψης και απορρόφηση κραδασμών.
0ο  δραματική αύξηση του ορίου αντοχής.
Το biofibre έχει ένα απίστευτο έχτρα χαρακτηριστικό. Η αντίστασή του αυξάνεται με την πτώση της θερμοκρασίας. Άψογη λειτουργία από 80ο C έως 10ο C και ακόμη καλύτερη από 10ο C έως -20ο C. Όταν συνειδητοποιήσετε ότι το biofibre είναι 2,4 φορές πιο ελαφρύ από τον ελαφρύτερο γραφίτη τότε θα καταλάβετε για πόσο σημαντική καινοτομία μιλάμε! Προσφέρει τεράστια δύναμη, αντοχή στις καταπονήσεις, με πολύ χαμηλό βάρος.


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ACTION

S.D.R. Shimano Dynamic Response
Είναι η διαδικασία με την οποία επιτυγχάνεται η μεταφορά της αίσθησης από τον ακραίο οδηγό στην βάση του καλαμιού. Η ποιότητα κατασκευής, το πλέξιμο των φύλλων carbon, η ελαστικότητά τους και η αρμονία στο δέσιμο των στελεχών είναι τα βήματα του κατασκευαστή. Το αποτέλεσμα είναι το καλάμι να ανταποκρίνεται άμεσα σε κάθε ερέθισμα και να επανέρχεται στην αρχική του μορφή όποια κι αν είναι η καταπόνηση. Το  SDR εξαλείφει κάθε αδυναμία στην σπονδυλική στήλη του κάθε στελέχους με αποτέλεσμα το action να παραμένει ενιαίο ανεξάρτητα από πια πλευρά είναι λυγισμένο το καλάμι. Το  SDR μεταμορφώνει το καλάμι σε ζωντανό οργανισμό με την αίσθηση ότι είναι προέκταση του χεριού σας.


ΤΥΠΟΣ ΟΔΗΓΩΝ
SHIMANO HARDLITE(SIH)
Με την χρήση οξειδίου του αλουμινίου στην κατασκευή τους έχουμε πολύ μικρό βάρος, απόλυτη ισορροπία, αντοχή και περιορισμό των τριβών την ώρα της χρήσης.

ΘΕΣΗ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ
SHIMANO HARDLITE
Οι θέσεις μηχανισμών των καλαμιών της shimano κατασκευάζονται από την ίδια την εταιρεία με βάση τις ανάγκες του κάθε καλαμιού. Ο εργονομικός σχεδιασμός και τα υλικά υψηλής ποιότητας έχουν ως αποτέλεσμα να μην επιβαρύνεται η λειτουργία του καλαμιού, ασφαλίζοντας τον μηχανισμό στην σωστή θέση, επιτυγχάνοντας την σταθερότητα κατά την χρήση, ενώ το προσεγμένο φινίρισμα ολοκληρώνει την συνολική εικόνα του καλαμιού.

ΛΑΒΗ ΚΑΛΑΜΙΟΥ: EVA

Το EVA ως υλικό στην λαβή των καλαμιών, γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, όχι μόνο γιατί φαίνεται καλό αλλά γιατί δίνει την αίσθηση της άνεσης ακόμη και μετά από ολοήμερο ψάρεμα. Το χαμηλό βάρος και ο εργονομικός σχεδιασμός της λαβής EVA κάνουν την διαφορά στο ψάρεμα, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε ελαφρύ εξοπλισμό και το κάθε γραμμάριο έχει σημασία. Το EVA είτε ψαρεύετε στην ζέστη του καλοκαιριού ή στο κρύο του χειμώνα, προσφέρει την καλύτερη αίσθηση από κάθε άλλη επιλογή και δίνει στο καλάμι μοντέρνο, δυναμικό σχεδιασμό που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής μεταξύ των κορυφαίων ψαράδων της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου