Follow by Email

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

SPEEDMASTER JIGGING AX 183 MH
Το καλάμι Speedmaster ax σχεδιάστηκε για την παγκοσμίως διαδεδομένη τεχνική Vertical Jigging. Διατίθεται σε μήκος 1,83m και είναι σχεδιασμένο για multiplier μηχανισμούς που διαθέτει Fuji TiLite  οδηγούς, Fuji DPS θέση μηχανισμού, γραφίτη ΧΤ100 με Biofibre, λαβή από EVA, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με jigs από 85 έως και 200 gr.


SPEEDMASTER AX, με μήκος 1.83m, μήκος μεταφοράς 115cm, βάρος 320gr, αποτελούμενο από δύο στελέχη, εφοδιασμένα με 8 οδηγούς και 85 έως 200 gr action.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΛΑΜΙΟΥ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΤΥΠΟΣ ΓΡΑΦΙΤΗ
Η Shimano χρησιμοποιεί κορυφαία υλικά και τα πιο σύγχρονα μέσα παραγωγής για να δημιουργήσει καλάμια που απευθύνονται σε διαφορετικές τεχνικές ψαρέματος σε όλο τον κόσμο. Από τα κορυφαία ως τα οικονομικά μοντέλα η χρήση των κατάλληλων υλικών είναι το κύριο μέλημα των μηχανικών της Shimano.

ΧΤ 100 CARBON
Όταν βλέπετε την ένδειξη ΧΤ του carbon δίπλα ακολουθεί ένα νούμερο π.χ. ΧΤ100, αυτό σημαίνει 100 τόνους πρέσα πίεσης για να δημιουργηθεί το υλικό. Όσο μεγαλύτερο το νούμερο τόσο μεγαλύτερο το τονάζ άρα και πιο ακριβό υλικό. Μερικές φορές για πρακτικούς λόγους, επιβάλλεται η ανάμειξη γραφίτη διαφορετικού τονάζ ή η προσθήκη biofibre και η ανάμιξή του με fiber glass έτσι ώστε να δημιουργηθούν όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να μπορεί το καλάμι να ανταποκριθεί επάξια στο ψάρεμα για το οποίο κατασκευάστηκε. Όπου συνδυάζονται διαφορετικοί τύποι άνθρακα για να δημιουργήσουν την απαιτούμενη ενέργεια και οι δύο αριθμοί θα εμφανιστούν (ΧΤ60/40).

BIOFIBRE
Το υλικό Biofibre είναι το νέο έργο τέχνης στην κατασκευή καλαμιών. Παράγεται από οργανική αρωματική μοριακή αλυσίδα γραφίτη. Το Biofibre είναι 4 φορές πιο δυνατό από κάθε άλλο γραφίτη που κυκλοφορεί. Το νέο αυτό υλικό αποτελείται από μικρού και μεσαίου μεγέθους ίνες. Οι ίνες αυτές δεν πλέκονται μεταξύ τους αλλά επικάθονται η μία πάνω στην άλλη με την προσθήκη ειδικού ενδιάμεσου υλικού αποκτώντας τεράστια δύναμη προς όλες τις κατευθύνσεις.
90ο για καλύτερη συμπιεστική δύναμη.
45ο για αντίσταση στρέψης και απορρόφηση κραδασμών.
0ο  δραματική αύξηση του ορίου αντοχής.
Το biofibre έχει ένα απίστευτο έχτρα χαρακτηριστικό. Η αντίστασή του αυξάνεται με την πτώση της θερμοκρασίας. Άψογη λειτουργία από 80ο C έως 10ο C και ακόμη καλύτερη από 10ο C έως -20ο C. Όταν συνειδητοποιήσετε ότι το biofibre είναι 2,4 φορές πιο ελαφρύ από τον ελαφρύτερο γραφίτη τότε θα καταλάβετε για πόσο σημαντική καινοτομία μιλάμε! Προσφέρει τεράστια δύναμη, αντοχή στις καταπονήσεις, με πολύ χαμηλό βάρος.

ΤΥΠΟΣ ΟΔΗΓΩΝ
Ti-Lite (Shimano Titanium Guide Concept)
Το τιτάνιο είναι ένα υλικό που χαρακτηρίζεται από την μεγάλη του δύναμη σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος. Τι καλύτερο λοιπόν για την Shimano να ξεκινήσει την παραγωγή οδηγών για τα καλάμια από ένα τόσο εξαιρετικό υλικό; Χρειάστηκε πολύς χρόνος και επενδύθηκαν αρκετά χρήματα. Τώρα οι οδηγοί Ti-Lite θα συνοδεύουν αρκετά νέα καλάμια της Shimano, και οι φίλοι αράδες θα εκτιμήσουν την γενικότερη μείωση του βάρους, το βελτιωμένο action αλλά και την συμπεριφορά στις ρίψεις. Επίσης θα εκτιμήσουν την εφ’ όρου ζωής Εγγύηση Διαβίωσης – μια 100% αξιόπιστη εγγύηση προέκυψε από τα εκτεταμένα τέστ των Ti-Lite οδηγών κάτω από αντίξοες συνθήκες. Συνθήκες στις οποίες ακόμη και το ανοξείδωτο ατσάλι οξειδώθηκε μετά από έξι κύκλους επεξεργασίας ενώ οι Ti-Lite άντεξαν ως και 25 κύκλους επεξεργασίας χωρίς σημάδια διάβρωσης. Συνθήκες που αντιμετωπίζονται σπάνια, ίσως και ποτέ, στο καθημερινό σας ψάρεμα – αλλά που καταδεικνύουν – την δέσμευσή μας ότι οποιοδήποτε καλάμι της Shimano με οδηγούς Ti-Lite είναι καλάμι για μια ζωή…

ΘΕΣΗ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ
FUJI
Κατασκευασμένη για να διαρκέσει.
Η θέση μηχανισμού Fuji VSS, είναι κατασκευασμένες από nylon και γραφίτη όπου προσφέρει ένα ελαφρύ κάθισμα μηχανισμού με μεγάλη αντοχή ενισχυμένο με ανοξείδωτο ατσάλι, που δίνει ένα σταθερό κλείδωμα στο πόδι του μηχανισμού το οποίο δεν πρόκειται να χαλαρώσει καθώς ψαρεύετε.

ΛΑΒΗ EVA

Το EVA ως υλικό στην λαβή των καλαμιών, γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, όχι μόνο γιατί φαίνεται καλό αλλά γιατί δίνει την αίσθηση της άνεσης ακόμη και μετά από ολοήμερο ψάρεμα. Το χαμηλό βάρος και ο εργονομικός σχεδιασμός της λαβής EVA κάνουν την διαφορά στο ψάρεμα, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε ελαφρύ εξοπλισμό και το κάθε γραμμάριο έχει σημασία. Το EVA είτε ψαρεύετε στην ζέστη του καλοκαιριού ή στο κρύο του χειμώνα, προσφέρει την καλύτερη αίσθηση από κάθε άλλη επιλογή και δίνει στο καλάμι μοντέρνο, δυναμικό σχεδιασμό που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής μεταξύ των κορυφαίων ψαράδων της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου