Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΤΑ ΝΕΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΑ ΤΕΧΝΗΤΑ WAXWING ΑΠΟ ΤΗΝ SHIMANO



Η ταχύτητα, η απόσταση και η δύναμη είναι όλα τους σημαντικοί παράγοντες για ένα τεχνητό που χρησιμοποιείται για ψάρεμα στο αλμυρό νερό. Ελευθερώνοντας το Waxwing από το καλάμι και εκτοξεύοντάς το από το σκάφος αποκτά μια ταχύτητα 30 κόμβων κάνοντάς το να φτάνει σε απίστευτα μεγάλες αποστάσεις. Η νοοτροπία της σχεδίασης και της κατασκευής του waxwing είναι να εκτοξεύεται μακριά και να βυθίζεται αμέσως ώστε να προκαλεί κάθε αρπακτικό. Αν και αυτό το τεχνητό σχεδιάστηκε αρχικά για το ψάρεμα της τούνας, από την μέχρι τώρα εμπειρία μας δεν μπορούμε να πούμε πως υπάρχει κάποιο αρπακτικό που να μην του έχει επιτεθεί. Αυτό όμως δεν είναι το μόνο θετικό του στοιχείο.
Η ταχύτητα που αναπτύσσει χάρις στην αεροδυναμική του σχεδίαση, κατά την φάση του πετάγματος το κάνει να εξαφανίζεται εν ριπή οφθαλμού. Πολλοί θα είναι αυτοί που θα το δοκιμάσουν και θα διαπιστώσουν το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει αυτό το τεχνητό. Από την άλλη το μοναδικής σχεδίασης σώμα του το κάνει να κολυμπά με μια μοναδική πλεύση ζιγκ-ζαγκ  όπως κανένα άλλο τεχνητό της αγοράς , χάρις στα φτερά που διαθέτει στο επάνω και κάτω μέρος του σώματός του,  κάνοντας τα ψάρια να το δαγκώνουν σαν να είναι η πρώτη φορά που το βλέπουν.


Νομίζω πως το νέο αυτό τεχνητό θα αποτελέσει μια πολύ σωστή επιλογή για το spinning  από το σκάφος αλλά και από την ακτή. Η διάθεσή τους στην χώρα μας ήδη έχει αρχίσει και διατίθενται σε τρία μεγέθη  68mm, 88mm και 118mm και σε αντίστοιχα βάρη των 14gr, 25gr και 48gr.  Για όλα τα παραπάνω μεγέθη και βάρη υπάρχουν  και οι παρακάτω χρωματισμοί: sardine, mackerel, live squid, chrome, purple. Επίσης είναι εφοδιασμένο με μια διπλή σαλαγκιά της Owner που εύκολα μπορεί να αλλάξει και να προστεθεί μια οποιαδήποτε άλλη της αρεσκείας μας. Συγκεντρώνοντας μια πλειάδα δυνατοτήτων αυτό το τεχνητό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πάρα πολλές τεχνητές και είδη ψαριών χωρίς να απογοητεύσει τον κάτοχό του. Αξίζει πραγματικά να το δοκιμάσετε και σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει, πειραματιστείτε με την κίνησή του και ψαρέψτε το σε διαφορετικά βάθη.
Θα το βρείτε σε όλα τα καταστήματα Shimano shop.
Μπορείτε επίσης να δείτε και μερικά video που σας έχω για να δείτε τι πραγματικά μπορεί να κάνει το Waxwing.
Για να δείτε τα video πατήστε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου