Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

DENDOU MARU 9000 BEASTMASTER ZB


Οι συνθήκες στο ψάρεμα έχουν αλλάξει μαζικά κατά την διάρκεια των τελευταίων χρόνων με τους περισσότερους ψαράδες να επιλέγουν να ψαρέψουν συγκεκριμένα είδη ψαριών, εφαρμόζοντας μια ή δύο τεχνικές.
Σαν μια από τις κορυφαίες εταιρίες ειδών αλιείας παγκοσμίως με  εξαιρετικούς συμβούλους σε όλη την Ευρώπη, η Shimano είναι σε θέση να επισημάνει τις πρόσφατες τάσεις και να  αναπτύξει τον εξοπλισμό για να ικανοποιήσει τα συγκεκριμένα αιτήματα των σύγχρονων ψαράδων όπως εσείς. Αυτό είναι πολύ ευδιάκριτο παρατηρώντας τον νέο ηλεκτρικό μηχανισμό DENDOU MARU BEASTMASTER 9000 ΖΒ.

Σε όχι περισσότερο από 500 μέτρα εκεί όπου δεν υπάρχει το φώς του ήλιου υπάρχει ένας άλλος κόσμος που πραγματικά φαντάζει απόρθητος.
Η πρόκληση για το ψάρεμα μεγάλων ψαριών σ’ αυτά τα βάθη έχει τώρα γεννηθεί και ονομάζεται DENDOU MARU BEASTMASTER 9000 ΖΒ.
Η υιοθέτηση της νέας τεχνολογίας gigamax κινητήρα, ενός κινητήρα που είναι ένα υπερσύγχρονο και πανίσχυρο μοντέλο κινητήρα με ηράκλεια δύναμη και υψηλή αντοχή ο οποίος είναι ενσωματωμένος μέσα στην μπομπίνα, θα σας δώσει την μέγιστη καταπληκτική απόδοση, αφού αυτός ο νέος κινητήρας χωρίς ψήκτρες, θα σας κάνει να υπερηφανεύεστε για την απόλυτη δύναμη και μέγιστη ισχύ ανύψωσης που φτάνει τα 90 κιλά!!!.

Η απαγωγή της παραγόμενης θερμότητας από τον κινητήρα χωρίς την χρήση ψηκτρών είναι επίσης ένα τεχνολογικό επίτευγμα των τεχνικών της Shimano και γίνεται δια μέσου της μεγάλης διαμέτρου μπομπίνας του DENDOU MARU BEASTMASTER 9000 ΖΒ που είναι 62mm.
Θα σας καταπλήξει με την εκπληκτική του εμφάνιση που περιλαμβάνει τα πάντα σε ένα σώμα με βάρος μόλις 1450 gr.
Πάμε να γνωρίσουμε όμως τις τεχνολογικές καινοτομίες που περιλαμβάνονται στο σώμα αυτού του καταπληκτικού ηλεκτρικού μηχανισμού.
Ο DENDOU MARU BEASTMASTER 9000 ΖΒ διαθέτει σχέση μεταβολής 3,1:1, ικανότητα τυλίγματος σε κάθε περιστροφή της μανιβέλας: 88cm, διατάσεις μπομπίνας (διάμετρος / πλάτος σε mm) 90/62, μήκος χειρολαβής 75mm, ρουλεμάν: 3 SA-RB+2SS Ball Bearings, μέγιστη δύναμη τυλίγματος 90kg,  μέγιστη ταχύτητα τυλίγματος 150m/min, πραγματική ταχύτητα τυλίγματος: με βάρος 1kg  έχει 130m/min, με βάρος 2kg έχει 125m/min, με βάρος 3kg έχει 123m/min. Επίσης χάρις στα προηγμένης τεχνολογίας υλικά κατασκευής του μπορεί να υπερηφανεύεται για την μέγιστη χωρητικότητα της μπομπίνας του, που χωρά με άνεση1200 μέτρα νήματος 0,41mm Power Pro.
Έξι σειρές φρένων σας δίνουν την εκπληκτική τιμή των 25 κιλών φρένων που είναι απόλυτα προοδευτικά, σταθερά και αξιόπιστα για να μην σας απασχολεί ούτε και στο ελάχιστο η επιλογή σας κατά την διάρκεια της πάλης με τους μεγάλους γίγαντες της θάλασσας.

Οι λόγοι που o νέος αυτός μηχανισμός θα κάνει το ψάρεμά σας πραγματική απόλαυση είναι οι παρακάτω:
 Η μεγάλης αντίθεσης ευδιάκριτη οθόνη υγρών κρυστάλλων 2 ιντσών και 16 ενδείξεων, κάνει τον DENDOU MARU BEASTMASTER 9000 ΖΒ  ένα σούπερ μοντέλο που ανταποκρίνεται πλήρως στις προσδοκίες σας, χάρις στον εξελιγμένο  ψηφιακό έλεγχο του μηχανισμού, επιτυγχάνοντας υψηλή λειτουργικότητα, με εύκολα κατανοητές πληροφορίες.
Με το πρόσθετο πλεονέκτημα του εύκολου στην χρήση μενού, το οποίο σου επιτρέπει να ρυθμίσεις κάθε ρύθμιση εύκολα και απλά και να ψαρέψεις με το δικό σου στυλ, έτσι λοιπόν μπορείτε να τον προγραμματίσετε ώστε να αναγνωρίζει την διάμετρο της πετονιάς ή του νήματος έτσι ώστε να σας δείχνει το πραγματικό βάθος που βρίσκεται κάθε στιγμή το δόλωμά σας. Γι’ αυτό τον σκοπό διαθέτει τρείς ρυθμίσεις εκμάθησης για πετονιά υποστηρικτική, για πετονιά με σημάδια ανά μέτρο και για οποιαδήποτε πετονιά της επιλογής σας.
Διαθέτει ρύθμιση μηδενισμού επιφάνειας, ρύθμιση ψαρέματος από την επιφάνεια προς τον βυθό αλλά και από τον βυθό προς την επιφάνεια ενημερώνοντάς σας ηχητικά όταν φτάνετε στο επιθυμητό βάθος.
Διαθέτει ρύθμιση Rakuraku η οποία διατηρεί την ένταση της πετονιάς στο επίπεδο που θέτει ο χειριστής, με δυνατότητα 31 ρυθμίσεων έντασης. Με άλλα λόγια ο μηχανισμός νοιώθει την ένταση (το φορτίο) στην πετονιά και αυτόματα ρυθμίζει την ταχύτητα περιστροφής της μπομπίνας έτσι ώστε να διατηρείται μια σταθερή ένταση στην πετονιά και κατ’ επέκταση στο ψάρι. Έτσι αντισταθμίζονται αυτόματα ξαφνικές αλλαγές στην ένταση που προκαλείται από τις κινήσεις του ψαριού αποφεύγοντας την διελκυστίνδα ανάμεσα στον μηχανισμό και το ψάρι. Ο μηχανισμός εδώ αναλαμβάνει κάθε ξαφνική χαλαρότητα στην πετονιά όταν η ένταση μειώνεται είτε όταν το ψάρι δίνει κεφάλι προς το σκάφος είτε το σκάφος μας με τις κινήσεις του δημιουργεί αυτή την χαλαρότητα, έτσι το ανέβασμα του ψαριού γίνεται τόσο εύκολα που το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απολαύσετε το ψάρεμά σας.
Διαθέτει κατάσταση ρυθμισμένης ταχύτητας, δηλαδή ανεξάρτητα από το μέγεθος του ψαριού ή του φορτίου που ασκείται στην μπομπίνα η κατάσταση ρυθμισμένης ταχύτητας ρυθμίζει τον μηχανισμό έτσι ώστε να τυλίγει με μια συγκεκριμένη ταχύτητα περιστροφής της μπομπίνας
Διαθέτει επίσης την δυνατότητα να πραγματοποιεί την τεχνική jigging. Εδώ το ψάρεμα με αυτή την τεχνική χρησιμοποιώντας τον DENDOU MARU BEASTMASTER 9000 ΖΒ θα γίνει πραγματική απόλαυση αφού το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αλλάζετε μόνο τους πλάνους. Τα υπόλοιπα αφήστε τα σ’ αυτόν. Διαθέτουν επίσης ένα εξελιγμένο πρόγραμμα εκμάθησης jigging που θα καλύψει κάθε σας ανάγκη,  μπορείτε δηλαδή να διδάξετε στον μηχανισμό σας την δική σας προσωπική τεχνική jigging, την οποία μπορείτε μετά να χρησιμοποιήσετε όταν ψαρεύετε.
Διαθέτει την δυνατότητα ρύθμισης – διόρθωσης της ασυμφωνίας ενδείξεων της οθόνης και των σημαδιών στην πετονιά ώστε να γνωρίζετε ακριβώς το βάθος της αρματωσιάς σας.
Διαθέτει ρύθμιση βάθους σπασμένης πετονιάς ώστε να σου επιτρέπει να επιστρέψεις την πετονιά σου εύκολα στο ίδιο βάθος αφού έχεις επισκευάσει την σπασμένη πετονιά.
Το κατέβασμα μιας βαριάς αρματωσιάς δεν γίνεται ανεξέλεγκτα, αλλά έχετε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την ελεγχόμενα ηλεκτρικά κάθοδό της αλλά ακόμη και μηχανικά, αποφεύγοντας έτσι τα ανεπιθύμητα μπερδέματα της αρματωσιάς επάνω στην μάνα.
Κάθε φορά που πλησιάζει η αρματωσιά σας στην  επιφάνεια ένας ήχος σας ενημερώνει για να είστε σε ετοιμότητα, έτσι 4 μέτρα πριν από την θέση που ορίσατε σαν μηδέν και κάθε 2 μέτρα θα ηχεί το κουδούνι.
Για να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή ποιο ήταν το βάθος που ψαρεύατε πριν ανεβάσετε την αρματωσιά σας ο μηχανισμός αποθηκεύει αυτόματα το τελευταίο βάθος σας και σας το δείχνει στην ευανάγνωστη οθόνη του.
Πλένεται και καθαρίζεται εύκολα, κάνοντας την συντήρησή του απλή και εύκολη.
To DENDOU MARU BEASTMASTER 9000 ΖΒ της Shimano αντιπροσωπεύει ένα έργο τέχνης στην τεχνολογία των ηλεκτρικών μηχανισμών κάνοντάς τον τον ιδανικό μηχανισμό που θα μπορεί να σας συντροφεύει επάξια σε κάθε ψάρεμά σας, δίνοντάς σας την δυνατότητα να απολαμβάνετε το χόμπι σας ξεκούραστα και απολαυστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου