Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

ROCK HOPPER ΑΠΟ ΤΗΝ SHIMANO

Εξειδικευμένο ψάρεμα βυθού με το νέο Rock Hopper της Shimano.
Όταν  οι ερασιτέχνες ψαράδες έμαθαν να επιβραδύνουν την ταχύτητα jigging τους, ένας ολόκληρος κόσμος από τα άλλα είδη άρχισαν να αλληλεπιδρούν με τα τεχνητά τους πέρα ​​από την οικογένεια jigging Butterfly που είχε συνδεθεί από καιρό με αυτά . Αυτό όμως απαιτεί ένα διαφορετικό είδος jig και  η Shimano ήταν στην πρώτη γραμμή αυτής της μανίας αργού jigging από την αρχή.
Η πιο πρόσφατη εξέλιξη τους είναι το Rock Hopper - η επόμενη γενιά στυλ Inchiku μεταλλικού jig. Εκτός από τα συνήθη είδη, το αργό jigging προκαλεί είδη του βυθού, που δεν θεωρούνται είδη που επιτίθενται εύκολα στο δόλωμα. Το ενδιαφέρον χαρακτηριστικό για τα Rock Hoppers είναι ότι το τμήμα jig κινείται ελεύθερα στη πετονιά ή τον οδηγό (που προστατεύονται από ανθεκτικό στην τριβή σωλήνα), το οποίο στην κάθοδο δίνει στη πίσω πλευρά του καλαμαριού και του  άγκιστρου την εμφάνιση ενός αρπακτικού ζώου που κυνηγά τη λεία του.
Το πλεονέκτημα του συρόμενου τμήματος  είναι ότι το αγκίστρι  δαγκώνεται καλά και υπάρχει επίσης η επίδραση της μείωσης της ισορροπίας με το διαχωρισμό του βαριού κεφαλιού και του αγκιστριού, αλλά στην πραγματικότητα είναι δυνατόν να αλλάξουμε τον τρόπο που η ένδειξη παρουσιάζεται σύμφωνα με το ψάρι-στόχο.
Για παράδειγμα, όταν έχουμε στόχο ένα μεγάλο ψάρι βυθού, μπορούμε να το εμφανίσουμε σαν ένα μεγάλο δόλωμα κρατώντας πολύ κοντά το καλαμάρι ή αντίθετα, εάν ο στόχος είναι ένα μικρό ψάρι βυθού, μπορούμε να εμφανίσουμε ένα μικρό δόλωμα κάνοντας μια ελεύθερη πτώση χρησιμοποιώντας μια χαλαρή πετονιά, έτσι ώστε το κεφάλι και το δόλωμα να απομακρυνθούν μεταξύ τους.
Αλλά αυτό είναι μόνο ένα μέρος του υπόβαθρου της αποτελεσματικότητάς τους - αναμένουν μια επίθεση στην πτώση, ενώ αναμένουν επίθεση και στον βυθό, ή κατά την ανάκτηση. Διατίθεται σε βάρος των  200 γραμμαρίων και σε  πέντε χρώματα ( 11Τ GLOW ZEBRA, 12T RED GOLD, 13T SARDINE, 14T PINK SARDINE, 15T SILVER) με κάποια που περιλαμβάνουν ανταύγειες φώσφορου  με μεγάλη αντίθεση, ένα ζεύγος θανατηφόρων αγκιστριών επικαλυμμένα με φθόριο 2 φορές πιο χημικά ακονισμένα είναι δεμένα με νήμα Power Pro 300 lb και είναι κρυμμένα  στο εσωτερικό του πίσω μέρους του καλαμαριού (φούστα).
Βασικές μέθοδοι ψαρέματος με το Rock Hopper που αναπτύχτηκε ειδικά για τα ψάρια βυθού:
Αφήνουμε το Rock Hoper να πέσει στον βυθό.
Γυρίζουμε 10 στροφές στον μηχανισμό μας και αφήνουμε να ξαναπέσει.
Εφαρμογή δράσης με ένα τράνταγμα.
Επίσης με μια φορά τίναγμα του καλαμιού και μια περιστροφή της μανιβέλας την ίδια στιγμή μπορείτε να προκαλέσετε το χτύπημα ενός ψαριού.

Άλλη τεχνική είναι ένα γρήγορο μάζεμα.
Θα τα βρείτε σε όλα τα Shimano Shop.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου