Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Jigging, ένα ιδιαίτερο ύφος ψαρέματος με ένα ιδιαίτερο τύπο τεχνητού



Buctail jigs, nylon jigs, jigs επενδυμένα με φτερά, έχουν κατακλύσει την αγορά σε όλα τα μεγέθη και τις μορφές και ο σχεδιασμός το καθ’ ενός είναι έτσι ώστε να μιμείται κάποιο είδος τραυματισμένου ψαριού. Έχοντας την δυνατότητα με αυτά τα τεχνητά, λόγω βάρους να τα εκτινάσσουμε μακριά, μπορούμε να ανιχνεύσουμε μεγαλύτερο εύρος της περιοχής που ψαρεύουμε πιάνοντας πιο εύκολα ψάρια. Τα jigs μπορούν να λειτουργήσουν το ίδιο αποδοτικά σε οποιοδήποτε βάθος. Όσο αυξάνεται όμως το βάθος τόσο πιο βαρύ πρέπει να είναι το jig. Για βάθος παραδείγματος χάριν, πάνω από 60 μέτρα, θα χρησιμοποιήσουμε ένα jig βάρους 200 έως 230 gr, για να φτάσει γρήγορα στον βυθό, χωρίς βέβαια την παρουσία ρευμάτων.

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ENGETSU BOTTOM SHIP

Από την εταιρεία Shimano  μας ήρθε η νέα σειρά τεχνητών δολωμάτων Engetsu Bottom Ship, που προορίζεται για το ψάρεμα της ομώνυμης τεχνικής. Η σειρά περιλαμβάνει τρία τεχνητά με υδροδυναμική σχεδίαση που παρουσιάζουν έντονες κινήσεις μέσα στο νερό ώστε να προκαλούν το ένστικτο των αρπακτικών. Διαθέτουν  σιλικονούχα φούστα, απομίμηση μικρού χταποδιού που στο εσωτερικό της κρύβονται δύο πολύ δυνατά και αιχμηρά αγκίστρια για την ασφαλή σύλληψη μεγάλων ψαριών. 

Επιπλέον στην ίδια σειρά διατίθενται και ανταλλακτικές φούστες και αγκίστρια, ώστε να μπορείτε να αντικαθιστάτε όποιο σας έχει χαλάσει χωρίς να χρειάζεται να αγοράζετε ολόκληρο το τεχνητό. Διατίθενται σε τρία χρώματα σε βάρη 160 gr και 240 gr. Θα τα αναζητήσετε σε όλα τα Shimano Shop.

ΜΟΥΣΜΟΥΛΙΑ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ



Απόγευμα παρασκευής και τα εργαλεία ετοιμάζονται, ελέγχονται και φορτώνονται στο σκάφος. Γίνονται και οι απαραίτητες προμήθειες, γιατί το ταξίδι είναι μακρινό και ο χρόνος παραμονής μεγάλος. Δεν πρέπει να μας λείψει τίποτα, και τίποτα δεν πρέπει να μας χαλάσει την ηρεμία και την απόλαυση αυτού του ταξιδιού. Η παρέα αποτελείται από τον Γιώργο τον Θόδωρο και τον γράφοντα. Σάββατο άγρια χαράματα αναχωρούμε από Θεσσαλονίκη για το Σάνη πίνοντας καθ οδόν τις πρώτες γουλιές του καφέ για να ξυπνήσουμε. Τα χιλιόμετρα πολλά και ατελείωτα μπροστά στην αναμονή μας να φτάσουμε στο ραντεβού μας με τα μουσμούλια.