Follow by Email

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016

ULTEGRA TELE SURF

Το νέο ULTEGRA TELE SURF, με εντυπωσιακό φινίρισμα στο χρώμα της σαμπάνιας, κατασκευάζεται από υψηλής ποιότητας γραφίτη HPC 250 με Biofibre, που προσφέρει φανταστική συμπεριφορά στις ρίψεις, και απευθύνεται σε απαιτητικούς ψαράδες.
Εφοδιασμένο με Fuji Alkonite οδηγούς και θέση μηχανισμού DPS, το κορυφαίο ποιοτικά Ultegra είναι διαθέσιμο σε δύο μοντέλα με action από 150 έως 200γρμ. Καλύπτοντας τις ανάγκες κάθε ψαρά.

ULTEGRA TELE SURF 4315, με μήκος 4.30m, μήκος μεταφοράς 158cm, βάρος 405gr, αποτελούμενο από 6 στελέχη, εφοδιασμένα με 5 οδηγούς και έως 150gr action.
ULTEGRA TELE SURF 4320, με μήκος 4.30m, μήκος μεταφοράς 158cm, βάρος 453gr, αποτελούμενο από 6 στελέχη, εφοδιασμένα με 5 οδηγούς και έως 200gr action.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΛΑΜΙΟΥ
ΤΥΠΟΣ ΓΡΑΦΙΤΗ: Η Shimano χρησιμοποιεί κορυφαία υλικά και τα πιο σύγχρονα μέσα παραγωγής για να δημιουργήσει καλάμια που απευθύνονται σε διαφορετικές τεχνικές ψαρέματος σε όλο τον κόσμο. Από τα κορυφαία ως τα οικονομικά μοντέλα η χρήση των κατάλληλων υλικών είναι το κύριο μέλημα των μηχανικών της Shimano.

HPC 250(High Pressure carbon)
Στην συνεχή αναζήτηση για την δημιουργία καλύτερων προϊόντων που εξασφαλίζουν την ευχαρίστηση στο ψάρεμα, η Shimano παρουσιάζει τον άνθρακα υψηλής πίεσης HPC. Με την εφαρμογή υψηλότερης πίεσης κατά την διάρκεια ολοκλήρωσης της διαδικασίας ψησίματος του άνθρακα η Shimano πέτυχε την κατασκευή μιας τέλειας γονιμοποιημένης μήτρας άνθρακα χωρίς αδύνατα σημεία στην σύνθεση. Ένας συμπαγής και καλά δομημένος άνθρακας είναι το αποτέλεσμα που δίνει στα καλάμια μια καταπληκτική αύξηση δύναμης μέχρι και 40%.
Κατά την διάρκεια του ψησίματος, ο κανονικός άνθρακας αναπτύσσει μια ανώμαλη διανομή της ρητίνης. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία αδύναμων σημείων ευαίσθητων στην ξαφνική πίεση.
Η προσθήκη υψηλής πίεσης κατά την διάρκεια του ψησίματος, διανέμει ομοιόμορφα την ρητίνη μέσα στον άνθρακα. Αυτό αποβάλλει τα αδύνατα σημεία. Οι δοκιμές έχουν δίνει αύξηση 40% στην δύναμη του υλικού.
Shimano High Pressure Carbon είναι μια διαδικασία που δημιουργεί ισχυρότερα και πιο ευέλικτα φύλλα γραφίτη. Στην επιφάνεια του γραφίτη ασκείται πίεση κατά την διάρκεια του ψησίματος, η οποία διανέμει ομοιόμορφα την ρητίνη μέσα από την μήτρα. Το αποτέλεσμα είναι γραφίτης πολύ ισχυρός, με εξαιρετική απόδοση και βελτιωμένη απόκριση.

BIOFIBRE
Το υλικό Biofibre είναι το νέο έργο τέχνης στην κατασκευή καλαμιών. Παράγεται από οργανική αρωματική μοριακή αλυσίδα γραφίτη. Το Biofibre είναι 4 φορές πιο δυνατό από κάθε άλλο γραφίτη που κυκλοφορεί. Το νέο αυτό υλικό αποτελείται από μικρού και μεσαίου μεγέθους ίνες. Οι ίνες αυτές δεν πλέκονται μεταξύ τους αλλά επικάθονται η μία πάνω στην άλλη με την προσθήκη ειδικού ενδιάμεσου υλικού αποκτώντας τεράστια δύναμη προς όλες τις κατευθύνσεις.
90ο για καλύτερη συμπιεστική δύναμη.
45ο για αντίσταση στρέψης και απορρόφηση κραδασμών.
0ο  δραματική αύξηση του ορίου αντοχής.
Το biofibre έχει ένα απίστευτο έχτρα χαρακτηριστικό. Η αντίστασή του αυξάνεται με την πτώση της θερμοκρασίας. Άψογη λειτουργία από 80ο C έως 10ο C και ακόμη καλύτερη από 10ο C έως -20ο C. Όταν συνειδητοποιήσετε ότι το biofibre είναι 2,4 φορές πιο ελαφρύ από τον ελαφρύτερο γραφίτη τότε θα καταλάβετε για πόσο σημαντική καινοτομία μιλάμε! Προσφέρει τεράστια δύναμη, αντοχή στις καταπονήσεις, με πολύ χαμηλό βάρος.

ΤΥΠΟΣ ΟΔΗΓΩΝ FUJI
Η  Fuji είναι από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο και έχει πολύ στενή σχέση συνεργασίας με την Shimano. Fuji οδηγοί αλλά και θέσεις μηχανισμού χρησιμοποιούνται σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες καλαμιών και πλέον ακόμη και σε οικονομικές σειρές με αποτέλεσμα την καλύτερη απόδοση.
Το alconite είναι το τελευταίο τεχνολογικά από μια σειρά κεραμικών δαχτυλιδιών που φτιάχτηκαν από την Fuji. Το alconite είναι τόσο σκληρό και ανθεκτικό, μπορεί επίσης να φτιαχτεί λεπτότερο από κάθε άλλο δαχτυλίδι και αρκετά σκληρό για να χειριστεί τα πιο απαιτητικά είδη ψαρέματος. Οι οδηγοί που χαρακτηρίζονται σαν Alconite, είναι μια νέα πρόσθετη μορφή κεραμικού Aluminum Oxide οι οποίοι έχουν μαύρο χρώμα, καταφέρνουν να έχουν πολύ μεγάλη απαγωγή θερμότητας. Η επεξεργασία τους με διαμάντι τους δίνει πιο λεία επιφάνεια.


ΘΕΣΗ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ

SHIMANO DPS. Οι θέσεις μηχανισμών των καλαμιών της shimano κατασκευάζονται από την ίδια την εταιρεία με βάση τις ανάγκες του κάθε καλαμιού. Ο εργονομικός σχεδιασμός και τα υλικά υψηλής ποιότητας έχουν ως αποτέλεσμα να μην επιβαρύνεται η λειτουργία του καλαμιού, ασφαλίζοντας τον μηχανισμό στην σωστή θέση, επιτυγχάνοντας την σταθερότητα κατά την χρήση, ενώ το προσεγμένο φινίρισμα ολοκληρώνει την συνολική εικόνα του καλαμιού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου