Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

SPEEDMASTER DENDOU MARU ΒΑΘΕΙΑΣ ΚΑΘΕΤΗΣ/ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ





Σχεδιάσθηκε για να χρησιμοποιηθεί σε βαθιά νερά σε συνδυασμό με τους διάσημους ηλεκτρικούς μηχανισμούς Dendou Maru, το Speedmaster κατασκευάζεται από γραφίτη HPC 100 με Biofibre.
Αλουμινίου θέση μηχανισμού Pac Bay και Shimano SIC οδηγοί κατάλληλοι για νήμα.
SPEEDMASTER DENDOU MARU 40001200, με μήκος 2.59m, μήκος μεταφοράς 134cm, βάρος 682gr, αποτελούμενο από δύο στελέχη, εφοδιασμένα με 11 οδηγούς και 1250gr action.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΛΑΜΙΟΥ
ΤΥΠΟΣ ΓΡΑΦΙΤΗ: Η Shimano χρησιμοποιεί κορυφαία υλικά και τα πιο σύγχρονα μέσα παραγωγής για να δημιουργήσει καλάμια που απευθύνονται σε διαφορετικές τεχνικές ψαρέματος σε όλο τον κόσμο. Από τα κορυφαία ως τα οικονομικά μοντέλα η χρήση των κατάλληλων υλικών είναι το κύριο μέλημα των μηχανικών της Shimano.

HPC 100(High Pressure carbon)
Στην συνεχή αναζήτηση για την δημιουργία καλύτερων προϊόντων που εξασφαλίζουν την ευχαρίστηση στο ψάρεμα, η Shimano παρουσιάζει τον άνθρακα υψηλής πίεσης HPC. Με την εφαρμογή υψηλότερης πίεσης κατά την διάρκεια ολοκλήρωσης της διαδικασίας ψησίματος του άνθρακα η Shimano πέτυχε την κατασκευή μιας τέλειας γονιμοποιημένης μήτρας άνθρακα χωρίς αδύνατα σημεία στην σύνθεση. Ένας συμπαγής και καλά δομημένος άνθρακας είναι το αποτέλεσμα που δίνει στα καλάμια μια καταπληκτική αύξηση δύναμης μέχρι και 40%.
Κατά την διάρκεια του ψησίματος, ο κανονικός άνθρακας αναπτύσσει μια ανώμαλη διανομή της ρητίνης. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία αδύναμων σημείων ευαίσθητων στην ξαφνική πίεση.
Η προσθήκη υψηλής πίεσης κατά την διάρκεια του ψησίματος, διανέμει ομοιόμορφα την ρητίνη μέσα στον άνθρακα. Αυτό αποβάλλει τα αδύνατα σημεία. Οι δοκιμές έχουν δίνει αύξηση 40% στην δύναμη του υλικού.
Shimano High Pressure Carbon είναι μια διαδικασία που δημιουργεί ισχυρότερα και πιο ευέλικτα φύλλα γραφίτη. Στην επιφάνεια του γραφίτη ασκείται πίεση κατά την διάρκεια του ψησίματος, η οποία διανέμει ομοιόμορφα την ρητίνη μέσα από την μήτρα. Το αποτέλεσμα είναι γραφίτης πολύ ισχυρός, με εξαιρετική απόδοση και βελτιωμένη απόκριση.

BIOFIBRE
Το υλικό Biofibre είναι το νέο έργο τέχνης στην κατασκευή καλαμιών. Παράγεται από οργανική αρωματική μοριακή αλυσίδα γραφίτη. Το Biofibre είναι 4 φορές πιο δυνατό από κάθε άλλο γραφίτη που κυκλοφορεί. Το νέο αυτό υλικό αποτελείται από μικρού και μεσαίου μεγέθους ίνες. Οι ίνες αυτές δεν πλέκονται μεταξύ τους αλλά επικάθονται η μία πάνω στην άλλη με την προσθήκη ειδικού ενδιάμεσου υλικού αποκτώντας τεράστια δύναμη προς όλες τις κατευθύνσεις.
90ο για καλύτερη συμπιεστική δύναμη.
45ο για αντίσταση στρέψης και απορρόφηση κραδασμών.
0ο  δραματική αύξηση του ορίου αντοχής.
Το biofibre έχει ένα απίστευτο έχτρα χαρακτηριστικό. Η αντίστασή του αυξάνεται με την πτώση της θερμοκρασίας. Άψογη λειτουργία από 80ο C έως 10ο C και ακόμη καλύτερη από 10ο C έως -20ο C. Όταν συνειδητοποιήσετε ότι το biofibre είναι 2,4 φορές πιο ελαφρύ από τον ελαφρύτερο γραφίτη τότε θα καταλάβετε για πόσο σημαντική καινοτομία μιλάμε! Προσφέρει τεράστια δύναμη, αντοχή στις καταπονήσεις, με πολύ χαμηλό βάρος.


ΤΥΠΟΣ ΟΔΗΓΩΝ
SHIMANO STEINLESS STELL SILICIUM(SIC)
Κατασκευάζονται από υλικά που δίνουν μεγάλη δύναμη και έχουν μικρό βάρος. Με χαμηλό συντελεστή τριβής παρουσιάζονται ιδανικοί για ψαρέματα spinning και casting.

ΘΕΣΗ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ
PAC BAY ALUMINIUM
Η Shimano χρησιμοποιεί εξαρτήματα Pac Bay σε καλάμια για ψάρεμα στη θάλασσα και σε γλυκά νερά. Υψηλής ποιότητας θέσεις μηχανισμού αλουμινίου χρησιμοποιούνται στα κορυφαία καλάμια βάρκας και οι Lightweight Pac Bay Minima οδηγοί χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στα τηλεσκοπικά καλάμια.

ΛΑΒΗ ΚΑΛΑΜΙΟΥ: EVA

Το EVA ως υλικό στην λαβή των καλαμιών, γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, όχι μόνο γιατί φαίνεται καλό αλλά γιατί δίνει την αίσθηση της άνεσης ακόμη και μετά από ολοήμερο ψάρεμα. Το χαμηλό βάρος και ο εργονομικός σχεδιασμός της λαβής EVA κάνουν την διαφορά στο ψάρεμα, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε ελαφρύ εξοπλισμό και το κάθε γραμμάριο έχει σημασία. Το EVA είτε ψαρεύετε στην ζέστη του καλοκαιριού ή στο κρύο του χειμώνα, προσφέρει την καλύτερη αίσθηση από κάθε άλλη επιλογή και δίνει στο καλάμι μοντέρνο, δυναμικό σχεδιασμό που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής μεταξύ των κορυφαίων ψαράδων της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου