Follow by Email

Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

ULTEGRA 5500/10000 XS-C

Μια μοναδική νέα οικογένεια μηχανισμών  με δύο διαφορετικά μοντέλα ένα compact (5500) και ένα Big Pit. Σε σύγκριση με την προηγούμενη σειρά το Ultegra XSC διαθέτει το μοναδικό σύστημα X-Ship το οποίο παρέχει τεράστια ποσότητα ενέργειας στην λειτουργία.
Διατηρεί επίσης το σύστημα φρένου Instant Drag.


ULTEGRA XS-C

5500
10000
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΡΕΝΟΥ
ΒΑΡΟΣ (ΓΡΑΜ.)
505
635
ΡΟΥΛΕΜΑΝ
SHIELDED A-RB/ SHIELDED ST. STEEL
2/2
ΠΟΛΥΡΟΥΛΕΜΑΝ
1
ΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ
5,3:1
4,3:1
ΑΝΑΚΤΗΣΗ
105
103
ΦΡΕΝΑ (kg)
15
20
ΠΛΑΙΣΙΟ
ΧΤ - 7
ΜΑΝΙΒΕΛΑ
SINGLE MACHINED ALUMINIUM
ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ
STAMBING BAIL
ΥΛΙΚΟ ΠΟΜΠΙΝΑΣ
COLD FORGED ALUMINIUM
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ(mm/m)
0,35/290
0,40/300
EXTRA ΠΟΜΠΙΝΑ
COLD FORGED ALUMINIUM
ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΟΜΠΙΝΑΣ
-
RD15148


ZING DIECASTED ALUMINIUM
·         
X-SHIP
·         
2 SPEED SLOW OSCILATION
·         
AERO WRAP II
·         
EASY MAINTENANCE PORT
·         
AR-C SPOOL
·         
WATERPROOF DRAG
·         
HYPERGEAR
·         
SUPER STOPPER II
·         
DYNA – BALANCE
·         
POWER ROLLER
·         
FLOATING SHAFT II
·         
BIOGRIP
·         

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ULTEGRA XS-C

X SHIP:  Στην καρδιά σχεδόν όλων των κορυφαίων μηχανισμών της Shimano υπάρχει το X-Ship. Αυτό το χαρακτηριστικό παράγει εξαιρετική απόδοση και είναι ένας από τους κύριους λόγους που η Shimano έχει την φήμη του κορυφαίου κατασκευαστή μηχανισμών στον κόσμο. Ένας συνδυασμός από χαρακτηριστικά που συνεργάζονται και προσφέρουν απίστευτη ακρίβεια στην χρήση. Τοποθετώντας το γρανάζι του πηνίου κοντά στην κεντρική γραμμή του κεντρικού γραναζιού κίνησης μεγαλύτερη δύναμη μεταφέρεται από την μανιβέλα στο ρότορα. Το γρανάζι πηνίου υποστηρίζεται επίσης από δύο ρουλεμάν Shimano A-RB. Αυτό δημιουργεί περισσότερη σταθερότητα στο πηνίο και ελαχιστοποιεί την εκτροπή του ρότορα σε ακραίες καταστάσεις. Τα προνόμια του X-SHIP: πολύ απαλή περιστροφή της μανιβέλας, εξαιρετική δύναμη τύλιξης, ελάχιστη εκτροπή του ρότορα σε ακραίες συνθήκες, μειωμένη αστάθεια του πηνίου, αυξάνει την απαλότητα, μειώνει τις φθορές και μεγιστοποιεί την ακρίβεια.
 XT-7 ΣΩΜΑ: Είναι ένα αποκλειστικό υλικό της Shimano από γραφίτη, το οποίο είναι ελαφρύ, ανθεκτικό στην διάβρωση και πολύ δυνατό.
CF ALUMINUM COLD FORGED SPOOL: Αυτές οι πομπίνες δημιουργούνται από κράμα αλουμινίου με κρύα σφυρηλάτηση. Η διαδικασία αυτή δημιουργεί ελαφριές πομπίνες με μεγάλη δομική δύναμη και περισσότερη αντίσταση στη διάβρωση και τις φθορές.
ROLLER BEARING: Η Shimano είναι η μοναδική εταιρία που κατασκευάζει τα δικά της Roller Bearing. Αυτό το τεχνολογικό επίτευγμα διασφαλίζει την άριστη λειτουργία χωρίς αντεπιστροφή. Ένα roller bearing της Shimano αντιστοιχεί σε 3-4 κοινά bail bearings.
AR-C SPOOL: Μετά από χιλιάδες δοκιμές ρίψεις και προσομοιώσεις σε υπολογιστή έχει επιβεβαιωθεί ότι η νέα πομπίνα AR-C παρέχει τις μεγαλύτερες αποστάσεις ρίψεις από μια κοινή πομπίνα, ενώ αποτρέπει τις σπασμωδικές κινήσεις και το μπέρδεμα της πετονιάς ή του νήματος. Ο σχεδιασμός της μπομπίνας σε σχήμα V έχει ως αποτέλεσμα η μισινέζα να ξετυλίγετε σε μικρότερες σπείρες με αποτέλεσμα την μείωση των φθορών στο πρώτο δαχτυλίδι  και να πετυχαίνονται πιο μακρινές βολές με μεγαλύτερη ακρίβεια.
INSTANT DRAG: Το σύστημα φρένων Instant Drag, σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την βίδα του συμπλέκτη από την ελεύθερη θέση στην θέση προρρύθμισης με δύο περιστροφές. Είναι πολύ σημαντικό, για να μην χάσετε το ψάρι, να κάνετε σωστή προρρύθμιση του φρένου που να μην ξεπερνά το όριο θραύσης της πετονιάς.
COLD FORGED ALUMINIUM GEAR: Το γρανάζι από κράμα αλουμινίου επεξεργασμένο με την διαδικασία cold Forging, έχει χαμηλό βάρος και μεγάλη δύναμη ώστε να αντέχει στις φθορές και τις καταπονήσεις.
2 SPEED OSCILLATION: Το 2 Speed Oscillation είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα κατανομής της μισινέζας στην πομπίνα την ώρα της τύλιξης. Όταν ο ρότορας περιστρέφεται η πομπίνα ανεβαίνει γρήγορα αλλά κατεβαίνει αργά. Αυτό προστατεύει τις σπείρες της μισινέζας από το να μπερδεύονται μεταξύ τους κι έτσι έχουμε καλύτερη συμπεριφορά και καλλίτερες ρίψεις.
AERO WRAP II: Το Aero Wrap II είναι ένα ειδικό σύστημα κίνησης και λειτουργίας των γραναζιών σχεδιασμένο και εναρμονισμένο με την πομπίνα A-RC. Μειώνοντας δραματικά τις τριβές η Shimano πέτυχε το απόλυτο στο στρώσιμο της μισινέζας στην μπομπίνα, αποτρέποντας την απώλεια ενέργειας. Οι πυκνές παράλληλες σπείρες σε συνδυασμό με το σύστημα 2 speed  oscillation προσφέρουν άνετες και μακρινές ρίψεις.
EASY MEINTENANCE PORT: Το σύστημα αυτό δίνει την δυνατότητα στον μηχανισμό να αυτολιπαίνετε κατά την διάρκεια της λειτουργίας. Ξεβιδώνοντας μια βίδα στον κορμό του μηχανισμού, κάτω από την μανιβέλα, και προσθέτοντας την ποσότητα του λιπαντικού που προτείνει ο κατασκευαστής, διατηρούμε τα εσωτερικά μέρη του μηχανισμού σε άριστη κατάσταση αποφεύγοντας το ρίσκο της διάλυσης και συναρμολόγησης.
WATERPROOF DRAG: Οι λαστιχένιες φλάντζες προστατεύουν το φρένο κατά την είσοδο νερού και άμμου στο εσωτερικό.
HYPERGEAR: Το κατασκευασμένο με απίστευτη ακρίβεια γρανάζι μεταδίδει την μέγιστη δύναμη από την μανιβέλα στον ρότορα. Σχεδιασμένο να αντέχει στις καταπονήσεις απαιτεί λιγότερη προσπάθεια από τον χρήστη ανταποδίδοντας μεγαλύτερη σταθερότητα και εντυπωσιακές επιδόσεις ενώ παράλληλα μειώνει σε μέγιστο βαθμό τις φθορές.
SUPER STOPPER II: Εάν τοποθετήσετε τον διακόπτη του μηχανισμού στην θέση αντι-επιστροφής θα διαπιστώσετε μηδενική κίνηση της μανιβέλας λόγο του Super Stopper II. Αλάνθαστο κάθε στιγμή στις πρακτικές του λειτουργίες, περιλαμβάνονται μικρορρυθμίσεις για μύτες quiver ή για χρήση βομβητών.
DYNA-BALANCE: Αυξάνει την απαλότητα και την ισορροπία ενώ συγχρόνως μπορεί να δέχεται τα φορτία που μεταβιβάζουν τα εσωτερικά μέρη του μηχανισμού.
POWER ROLLER: Ο ειδικός σχεδιασμός του Power roller της Shimano μειώνει δραματικά το στρίψιμο της μισινέζας την ώρα της χρήσης, μεγάλο προτέρημα όταν χρησιμοποιείται ψιλή μισινέζα ή νήμα.
FLOATING SHAFT II: Το σημείο κλειδί στους μηχανισμούς είναι εκεί που ο άξονας έρχεται σε επαφή με το πηνίο. Οι σχεδιαστές της Shimano περιόρισαν το κενό στο σημείο επαφής τοποθετώντας ρουλεμάν στις δύο πλευρές του άξονα. Το αποτέλεσμα είναι ο μηχανισμός να δουλεύει ανάλαφρα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
BIOGIP: Η περιοχή κάτω από την θέση του μηχανισμού έχει μειωθεί σε μέγεθος και έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε τοποθετώντας τα δάχτυλά σας να έχετε τον απόλυτο έλεγχο των λειτουργιών ου καλαμιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου