Follow by Email

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

TYRNOS STAND UP 3050R

Οι συνθήκες ψαρέματος και οι τεχνικές αλλάζουν συνεχώς και η χρήση stand up καλαμιών γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στο ψάρεμα μικρών τόνων.
Το αυξημένο μήκος και η κοντή, κυρτή βάση του Tyrnos Standup long κάνει πιο εύκολη την χρήση. Όλα τα μοντέλα έχουν Shimano roller οδηγούς με ανοξείδωτο ρουλεμάν που διασφαλίζει την άριστη λειτουργία. Η λεπτή διάμετρος του νέου Tyrnos A Stand-Up προσφέρει μοναδική δύναμη και διαθέτει σύστημα Twist-Control που μειώνει δραματικά την συστροφή του κορμού. Το Tyrnos A Stand-Up έχει ALPS heavy duty οδηγούς με SIC επένδυση που αποβάλει γρήγορα την θερμότητα που δημιουργείται από την γρήγορη κίνηση του νήματος ή της μισινέζας. Διαθέτει επίσης aluminium θέση μηχανισμού και κύμβαλο. Δημιουργήθηκε για τους ψαράδες της μεσογείου και έχει προοδευτικό action.

TYRNOS STAND UP 3050R, με μήκος 1.68m, μήκος μεταφοράς 172cm, βάρος 592gr, αποτελούμενο από  1 στέλεχος, εφοδιασμένο με 6 οδηγούς και 30 έως 50lb action.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΛΑΜΙΟΥ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΤΥΠΟΣ ΓΡΑΦΙΤΗ
Η Shimano χρησιμοποιεί κορυφαία υλικά και τα πιο σύγχρονα μέσα παραγωγής για να δημιουργήσει καλάμια που απευθύνονται σε διαφορετικές τεχνικές ψαρέματος σε όλο τον κόσμο. Από τα κορυφαία ως τα οικονομικά μοντέλα η χρήση των κατάλληλων υλικών είναι το κύριο μέλημα των μηχανικών της Shimano.

HPC 200(High Pressure carbon)
Στην συνεχή αναζήτηση για την δημιουργία καλύτερων προϊόντων που εξασφαλίζουν την ευχαρίστηση στο ψάρεμα, η Shimano παρουσιάζει τον άνθρακα υψηλής πίεσης HPC. Με την εφαρμογή υψηλότερης πίεσης κατά την διάρκεια ολοκλήρωσης της διαδικασίας ψησίματος του άνθρακα η Shimano πέτυχε την κατασκευή μιας τέλειας γονιμοποιημένης μήτρας άνθρακα χωρίς αδύνατα σημεία στην σύνθεση. Ένας συμπαγής και καλά δομημένος άνθρακας είναι το αποτέλεσμα που δίνει στα καλάμια μια καταπληκτική αύξηση δύναμης μέχρι και 40%.
Κατά την διάρκεια του ψησίματος, ο κανονικός άνθρακας αναπτύσσει μια ανώμαλη διανομή της ρητίνης. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία αδύναμων σημείων ευαίσθητων στην ξαφνική πίεση.
Η προσθήκη υψηλής πίεσης κατά την διάρκεια του ψησίματος, διανέμει ομοιόμορφα την ρητίνη μέσα στον άνθρακα. Αυτό αποβάλλει τα αδύνατα σημεία. Οι δοκιμές έχουν δίνει αύξηση 40% στην δύναμη του υλικού.
Shimano High Pressure Carbon είναι μια διαδικασία που δημιουργεί ισχυρότερα και πιο ευέλικτα φύλλα γραφίτη. Στην επιφάνεια του γραφίτη ασκείται πίεση κατά την διάρκεια του ψησίματος, η οποία διανέμει ομοιόμορφα την ρητίνη μέσα από την μήτρα. Το αποτέλεσμα είναι γραφίτης πολύ ισχυρός, με εξαιρετική απόδοση και βελτιωμένη απόκριση.

BIOFIBRE
Το υλικό Biofibre είναι το νέο έργο τέχνης στην κατασκευή καλαμιών. Παράγεται από οργανική αρωματική μοριακή αλυσίδα γραφίτη. Το Biofibre είναι 4 φορές πιο δυνατό από κάθε άλλο γραφίτη που κυκλοφορεί. Το νέο αυτό υλικό αποτελείται από μικρού και μεσαίου μεγέθους ίνες. Οι ίνες αυτές δεν πλέκονται μεταξύ τους αλλά επικάθονται η μία πάνω στην άλλη με την προσθήκη ειδικού ενδιάμεσου υλικού αποκτώντας τεράστια δύναμη προς όλες τις κατευθύνσεις.
90ο για καλύτερη συμπιεστική δύναμη.
45ο για αντίσταση στρέψης και απορρόφηση κραδασμών.
0ο  δραματική αύξηση του ορίου αντοχής.
Το biofibre έχει ένα απίστευτο έχτρα χαρακτηριστικό. Η αντίστασή του αυξάνεται με την πτώση της θερμοκρασίας. Άψογη λειτουργία από 80ο C έως 10ο C και ακόμη καλύτερη από 10ο C έως -20ο C. Όταν συνειδητοποιήσετε ότι το biofibre είναι 2,4 φορές πιο ελαφρύ από τον ελαφρύτερο γραφίτη τότε θα καταλάβετε για πόσο σημαντική καινοτομία μιλάμε! Προσφέρει τεράστια δύναμη, αντοχή στις καταπονήσεις, με πολύ χαμηλό βάρος.

ΤΥΠΟΣ ΟΔΗΓΩΝ
SHIMANO ROLLER ΜΕ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟ ΡΟΥΛΕΜΑΝ
Οι οδηγοί των καλαμιών της Shimano είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά. Με απίστευτα μικρό βάρος, μεγάλη εξωτερική και μικρή εσωτερική διάμετρο και υψηλής ποιότητας υλικά δίνουν την δυνατότητα της μέγιστης απόδοσης σε όλα τα καλάμια.

ΘΕΣΗ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ
SHIMANO
Οι θέσεις μηχανισμών των καλαμιών της shimano κατασκευάζονται από την ίδια την εταιρεία με βάση τις ανάγκες του κάθε καλαμιού. Ο εργονομικός σχεδιασμός και τα υλικά υψηλής ποιότητας έχουν ως αποτέλεσμα να μην επιβαρύνεται η λειτουργία του καλαμιού, ασφαλίζοντας τον μηχανισμό στην σωστή θέση, επιτυγχάνοντας την σταθερότητα κατά την χρήση, ενώ το προσεγμένο φινίρισμα ολοκληρώνει την συνολική εικόνα του καλαμιού.
ALPS
Στα υψηλής ποιότητας καλάμια για θάλασσα η Shimano συχνά επιλέγει θέσεις μηχανισμού ALPS. Οι ALPS οδηγοί roller έχουν εξαιρετική φήμη και ταιριάζουν απόλυτα με τις προσδοκίες της Shimano.

PAC BAY
Η Shimano χρησιμοποιεί εξαρτήματα Pac Bay σε καλάμια για ψάρεμα στην θάλασσα και σε γλυκά νερά. Υψηλής ποιότητας θέσεις μηχανισμού αλουμινίου χρησιμοποιούνται στα κορυφαία καλάμια βάρκας και οι lightweight Pac Bay Minima οδηγοί χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στα τηλεσκοπικά καλάμια.

EVA

Το EVA ως υλικό στην λαβή των καλαμιών, γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, όχι μόνο γιατί φαίνεται καλό αλλά γιατί δίνει την αίσθηση της άνεσης ακόμη και μετά από ολοήμερο ψάρεμα. Το χαμηλό βάρος και ο εργονομικός σχεδιασμός της λαβής EVA κάνουν την διαφορά στο ψάρεμα, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε ελαφρύ εξοπλισμό και το κάθε γραμμάριο έχει σημασία. Το EVA είτε ψαρεύετε στην ζέστη του καλοκαιριού ή στο κρύο του χειμώνα, προσφέρει την καλύτερη αίσθηση από κάθε άλλη επιλογή και δίνει στο καλάμι μοντέρνο, δυναμικό σχεδιασμό που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής μεταξύ των κορυφαίων ψαράδων της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου