Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ACERATION 4000 SW






ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ.
Το νέο Aceration 4000 SW της Shimano
Ιδανικός μηχανισμός για casting, αλλά και αισθητά βελτιωμένος ώστε να έχει μια συνολική επίδραση τόσο στην καθετή όσο και στο Jigging.
Μεγάλης αντοχής και ακαμψίας υβριδικό σώμα Power AL, αντίσταση στην διάβρωση από το αλάτι, ρουλεμάν S A-RB, Water resistant carbon drag, ιδανικός για χρήση με νήμα, πρόγραμμα SR, δυνατή και εργονομική μανιβέλα αλουμινίου, one piece bail.

ACERATION SW

4000

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΒΑΡΟΣ (ΓΡΑΜ.)
350
ΡΟΥΛΕΜΑΝ
SHIELDED A-RB
4
ΠΟΛΥΡΟΥΛΕΜΑΝ
1
ΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ
5,1:1
ΑΝΑΚΤΗΣΗ
77
ΜΕΓΙΣΤΟ ΦΡΕΝΟ (kg)
10
ΠΛΑΙΣΙΟ
DIECAST ALUMINIUM
ΜΑΝΙΒΕΛΑ
SINGLE MACHINED ALUMINIUM
ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ
CONE
ΥΛΙΚΟ ΠΟΜΠΙΝΑΣ
COLD FORGED ALUMINIUM
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ(mm/m)
0,23/210
ΕΞΤΡΑ ΜΠΟΜΠΙΝΑ
-


COLD FORGED
ALUMINIUM GEAR
  •         
AERO WRAP II
  •         
HD GEAR
  •        
SR 3D GEAR
  •         
SR HANDLE
  •         
AR- C SPOOL
  •         
WATERPROOF DRAG
  •         
RIGID SUPPORT DRAG
  •         
SUPER STOPPER II
  •         
DYNA BALANCE
  •         
SR ONE PIECE BAIL
  •         
POWER ROLLER
  •         
BIOGRIP
  •         

S A-RB : Τα υψηλής ποιότητας ρουλεμάν A-RB κλειστού τύπου έχουν λαστιχένιο ή ανοξείδωτο κάλυμμα (ανάλογα με το μέγεθός τους) και δεν επιτρέπουν στην άμμο και την σκόνη να εισχωρήσουν, προσφέροντας την απόλυτη προστασία από την διάβρωση.
ROLLER BEARING: Η Shimano είναι η μοναδική εταιρία που κατασκευάζει τα δικά της Roller Bearing. Αυτό το τεχνολογικό επίτευγμα διασφαλίζει την άριστη λειτουργία χωρίς αντεπιστροφή. Ένα roller bearing της Shimano αντιστοιχεί σε 3-4 κοινά bail bearings.
HD GEAR: Τα γρανάζια HD (High Durability) είναι η βελτιωμένη έκδοση των γραναζιών 3D της Shimano. Διαθέτουν επικάλυψη και έτσι λειτουργούν πιο απαλά και είναι πιο ανθεκτικά στο χρόνο.
CF ALUMINUM COLD FORGED SPOOL: Αυτές οι πομπίνες δημιουργούνται από κράμα αλουμινίου με κρύα σφυρηλάτηση. Η διαδικασία αυτή δημιουργεί ελαφριές πομπίνες με μεγάλη δομική δύναμη και περισσότερη αντίσταση στη διάβρωση και τις φθορές.
AR-C SPOOL: Μετά από χιλιάδες δοκιμές ρίψεις και προσομοιώσεις σε υπολογιστή έχει επιβεβαιωθεί ότι η νέα πομπίνα AR-C παρέχει τις μεγαλύτερες αποστάσεις ρίψεις από μια κοινή πομπίνα, ενώ αποτρέπει τις σπασμωδικές κινήσεις και το μπέρδεμα της πετονιάς ή του νήματος. Ο σχεδιασμός της μπομπίνας σε σχήμα V έχει ως αποτέλεσμα η μισινέζα να ξετυλίγετε σε μικρότερες σπείρες με αποτέλεσμα την μείωση των φθορών στο πρώτο δαχτυλίδι  και να πετυχαίνονται πιο μακρινές βολές με μεγαλύτερη ακρίβεια.
AERO WRAP II: Το Aero Wrap II είναι ένα ειδικό σύστημα κίνησης και λειτουργίας των γραναζιών σχεδιασμένο και εναρμονισμένο με την πομπίνα A-RC. Μειώνοντας δραματικά τις τριβές η Shimano πέτυχε το απόλυτο στο στρώσιμο της μισινέζας στην μπομπίνα, αποτρέποντας την απώλεια ενέργειας. Οι πυκνές παράλληλες σπείρες σε συνδυασμό με το σύστημα 2 speed  oscillation προσφέρουν άνετες και μακρινές ρίψεις.
S-ARM CAM: Το χαλάρωμα της μισινέζας γύρω από το ράουλο είναι το βασικό πρόβλημα κατά την διάρκεια του casting. Το επαναστατικά σχεδιασμένο ράουλο διαθέτει ένα επίπεδο ασφαλείας το οποίο προστατεύει από το χαλάρωμα της μισινέζας μειώνοντας δραματικά το πρόβλημα.

SR ONE-PIECE BAIL: Ο βραχίονας SR αποτελείται από ένα μόνο τμήμα και δεν επιτρέπει  το χαλάρωμα της μισινέζας την ώρα της χρήσης. Το ανοξείδωτο ατσάλι μειώνει δραματικά τα στριψίματα και κατευθύνει με μεγαλύτερη ταχύτητα την μισινέζα στο line roller.
SR ONE-PIECE BAIL: Ο βραχίονας SR αποτελείται από ένα μόνο τμήμα και δεν επιτρέπει  το χαλάρωμα της μισινέζας την ώρα της χρήσης. Το ανοξείδωτο ατσάλι μειώνει δραματικά τα στριψίματα και κατευθύνει με μεγαλύτερη ταχύτητα την μισινέζα στο line roller.
SR 3D GEAR: Το γρανάζι κίνησης (Drive Gear) είναι αρκετά μεγαλύτερο και σχεδιασμένο σε ηλεκτρονικό υπολογιστή με 3D ανάλυση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απόλυτη εφαρμογή των δοντιών του Drive Gear. Αυτό στην χρήση σημαίνει απαλότητα, δύναμη, ακρίβεια και αξιοπιστία.
SR HANDLE: Η SR μανιβέλα βιδώνει με ακρίβεια πάνω στο Drive Gear χωρίς κενά ανάμεσα στην μανιβέλα και το γρανάζι. Οι μανιβέλες των μηχανισμών 1000 έχουν μικρό βάρος και πολύ λεπτή δομή, αλλά και οι μεγαλύτερες είναι λεπτές, αξιόπιστες με απίστευτη δύναμη.
VARISPEED: Η άριστη κατανομή της μισινέζας στην μπομπίνα είναι το πιο βασικό χαρακτηριστικό για μακρινή βολή με ακρίβεια. Το επαναστατικό σύστημα Varispeed της Shimano αποτελείται από δύο γρανάζια. Το ένα είναι οβάλ και το άλλο τετράγωνο! Μόνο με το απόλυτα εξειδικευμένο πρόγραμμα που δημιούργησε η Shimano μπορεί να κάνει τα δύο γρανάζια να δουλεύουν αρμονικά. Το αποτέλεσμα είναι η άψογη παράλληλη τύλιξη της μισινέζας.
WATERPROOF DRAG: Οι λαστιχένιες φλάντζες προστατεύουν το φρένο κατά την είσοδο νερού και άμμου στο εσωτερικό.
RIGID SAPPORT DRAG: Το σύστημα του μηχανισμού που περιορίζει στο ελάχιστο το τρέμουλο της πομπίνας ακόμη και σε πολύ light χρήσεις. Έτσι λοιπόν, οποιαδήποτε κι αν είναι η ρύθμιση του φρένου, η πομπίνα δεν τρέμει αλλά εντυπωσιάζει με την απαλή της λειτουργία.
SUPER STOPPER II: Εάν τοποθετήσετε τον διακόπτη του μηχανισμού στην θέση αντι-επιστροφής θα διαπιστώσετε μηδενική κίνηση της μανιβέλας λόγο του Super Stopper II. Αλάνθαστο κάθε στιγμή στις πρακτικές του λειτουργίες, περιλαμβάνονται μικρορρυθμίσεις για μύτες quiver ή για χρήση βομβητών.
DYNA-BALANCE: Αυξάνει την απαλότητα και την ισορροπία ενώ συγχρόνως μπορεί να δέχεται τα φορτία που μεταβιβάζουν τα εσωτερικά μέρη του μηχανισμού.
POWER ROLLER: Ο ειδικός σχεδιασμός του Power roller της Shimano μειώνει δραματικά το στρίψιμο της μισινέζας την ώρα της χρήσης, μεγάλο προτέρημα όταν χρησιμοποιείται ψιλή μισινέζα ή νήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου