Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

SARAGOSA 5000,10000, 20000 SW


Το Saragosa SW είναι διαθέσιμο σε τρία μοντέλα 5000/10000 και 20000 ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις των ψαράδων της θάλασσας.
Το μικρότερο μοντέλο είναι ιδανικό για casting,spinning και jigging ενώ το 20000 με εξαιρετικής ποιότητας φρένα από γραφίτη προτείνεται για δυναμικά ψαρέματα όπως του τόνου. Διαθέτουν τα καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως το X-Ship και HD γρανάζια όπως επίσης X-Shield αδιάβροχο κορμό και φρένο για να προστατεύεται από το θαλάσσιο περιβάλλον.

SARAGOSA  (5000/10000/20000) SW

5000
10000
20000
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΒΑΡΟΣ (ΓΡΑΜ.)
567
680
822
ΡΟΥΛΕΜΑΝ
SHIELDED A-RB
5
5
5
ΠΟΛΥΡΟΥΛΕΜΑΝ
1
1
1
ΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ
5,7:1
4,9:1
4,4:1
ΑΝΑΚΤΗΣΗ
97
102
104
ΜΕΓΙΣΤΟ ΦΡΕΝΟ (kg)
10
15
20
ΠΛΑΙΣΙΟ
HYBRID (X-SHIELD)
ΜΑΝΙΒΕΛΑ
SINGLE MACHINED ALUMINIUM
(RUBBER EGG KNOB)
ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ
ONE PIECE
ΥΛΙΚΟ ΠΟΜΠΙΝΑΣ
COLD FORGED ALUMINIUM
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ(mm/m)
0,30/230
0,47/210
0,52/350
ΕΞΤΡΑ ΜΠΟΜΠΙΝΑ
-
-
-
ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΟΜΠΙΝΑΣ
-
-
-
X-SHIP
·         
COLD FORGED
ALUMINIUM GEAR
·         
VARISPEED II
·         
AR- C SPOOL
·         
WATERPROOF DRAG
·        (X-SHIELD)
SUPER STOPPER II
·         
DYNA BALANCE
·         
POWER ROLLER
·         
HYPERGEAR
·         
FLOATING SHAFT
·         
BIOGRIP
·         

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΙΣΜVN SARAGOSA SW
X-SHIP: Στην καρδιά σχεδόν όλων των κορυφαίων μηχανισμών της Shimano υπάρχει το X-Ship. Αυτό το χαρακτηριστικό παράγει εξαιρετική απόδοση και είναι ένας από τους κύριους λόγους που η Shimano έχει την φήμη του κορυφαίου κατασκευαστή μηχανισμών στον κόσμο. Ένας συνδυασμός από χαρακτηριστικά που συνεργάζονται και προσφέρουν απίστευτη ακρίβεια στην χρήση. Τοποθετώντας το γρανάζι του πηνίου κοντά στην κεντρική γραμμή του κεντρικού γραναζιού κίνησης μεγαλύτερη δύναμη μεταφέρεται από την μανιβέλα στο ρότορα. Το γρανάζι πηνίου υποστηρίζεται επίσης από δύο ρουλεμάν Shimano A-RB. Αυτό δημιουργεί περισσότερη σταθερότητα στο πηνίο και ελαχιστοποιεί την εκτροπή του ρότορα σε ακραίες καταστάσεις. Τα προνόμια του X-SHIP: πολύ απαλή περιστροφή της μανιβέλας, εξαιρετική δύναμη τύλιξης, ελάχιστη εκτροπή του ρότορα σε ακραίες συνθήκες, μειωμένη αστάθεια του πηνίου, αυξάνει την απαλότητα, μειώνει τις φθορές και μεγιστοποιεί την ακρίβεια.
S A-RB : Τα υψηλής ποιότητας ρουλεμάν A-RB κλειστού τύπου έχουν λαστιχένιο ή ανοξείδωτο κάλυμμα (ανάλογα με το μέγεθός τους) και δεν επιτρέπουν στην άμμο και την σκόνη να εισχωρήσουν, προσφέροντας την απόλυτη προστασία από την διάβρωση.
ROLLER BEARING: Η Shimano είναι η μοναδική εταιρία που κατασκευάζει τα δικά της Roller Bearing. Αυτό το τεχνολογικό επίτευγμα διασφαλίζει την άριστη λειτουργία χωρίς αντεπιστροφή. Ένα roller bearing της Shimano αντιστοιχεί σε 3-4 κοινά bail bearings.
CF ALUMINUM COLD FORGED SPOOL: Αυτές οι πομπίνες δημιουργούνται από κράμα αλουμινίου με κρύα σφυρηλάτηση. Η διαδικασία αυτή δημιουργεί ελαφριές πομπίνες με μεγάλη δομική δύναμη και περισσότερη αντίσταση στη διάβρωση και τις φθορές.
AERO WRAP: Το Aero System της Shimano περιλαμβάνει και το Aero Wrap που διασφαλίζει το σωστό τύλιγμα της μισινέζας στην πομπίνα αυξάνοντας έτσι την δυνατότητα για μακρύτερα πετάγματα. Η μισινέζα επικάθεται με μοναδικό τρόπο κάνοντας το σχήμα της μπομπίνας αεροδυναμικό.
AR-C SPOOL: Μετά από χιλιάδες δοκιμές ρίψεις και προσομοιώσεις σε υπολογιστή έχει επιβεβαιωθεί ότι η νέα πομπίνα AR-C παρέχει τις μεγαλύτερες αποστάσεις ρίψεις από μια κοινή πομπίνα, ενώ αποτρέπει τις σπασμωδικές κινήσεις και το μπέρδεμα της πετονιάς ή του νήματος. Ο σχεδιασμός της μπομπίνας σε σχήμα V έχει ως αποτέλεσμα η μισινέζα να ξετυλίγετε σε μικρότερες σπείρες με αποτέλεσμα την μείωση των φθορών στο πρώτο δαχτυλίδι  και να πετυχαίνονται πιο μακρινές βολές με μεγαλύτερη ακρίβεια. WATERPROOF DRAG: Οι λαστιχένιες φλάντζες προστατεύουν το φρένο κατά την είσοδο νερού και άμμου στο εσωτερικό.
SUPER STOPPER II: Εάν τοποθετήσετε τον διακόπτη του μηχανισμού στην θέση αντι-επιστροφής θα διαπιστώσετε μηδενική κίνηση της μανιβέλας λόγο του Super Stopper II. Αλάνθαστο κάθε στιγμή στις πρακτικές του λειτουργίες, περιλαμβάνονται μικρορρυθμίσεις για μύτες quiver ή για χρήση βομβητών.
DYNA-BALANCE: Αυξάνει την απαλότητα και την ισορροπία ενώ συγχρόνως μπορεί να δέχεται τα φορτία που μεταβιβάζουν τα εσωτερικά μέρη του μηχανισμού.
POWER ROLLER: Ο ειδικός σχεδιασμός του Power roller της Shimano μειώνει δραματικά το στρίψιμο της μισινέζας την ώρα της χρήσης, μεγάλο προτέρημα όταν χρησιμοποιείται ψιλή μισινέζα ή νήμα.
FLOATING SHAFT II: Το σημείο κλειδί στους μηχανισμούς είναι εκεί που ο άξονας έρχεται σε επαφή με το πηνίο. Οι σχεδιαστές της Shimano περιόρισαν το κενό στο σημείο επαφής τοποθετώντας ρουλεμάν στις δύο πλευρές του άξονα. Το αποτέλεσμα είναι ο μηχανισμός να δουλεύει ανάλαφρα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου