Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

SPEEDMASTER AX

SPEEDMASTER AX

Τεχνολογία Shadow Diaflash, οδηγοί Ti-Lite Hardlite, λαβή Power Cork και θέση μηχανισμού Fuji IPs, κατασκευασμένο από γραφίτη ΧΤ100+Biofibre και είναι διαθέσιμο σε μήκος 2,40  σε έκδοση 2 τεμαχίων.
Το δαχτυλίδι τύπου snake είναι μια όμορφη πινελιά για τους δραστήριους ψαράδες που μετακινούνται όταν εφαρμόζουν την τεχνική.
SPEEDMASTER AX 24 MEDIUM LIGHT με μήκος 2.40m, μήκος μεταφοράς 124cm, βάρος 142gr, δύο τεμαχίων με 10 οδηγούς και action 7-21gr.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΛΑΜΙΟΥ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΤΙΣΤΙΚΑ
ΤΥΠΟΣ ΓΡΑΦΙΤΗ
Η Shimano χρησιμοποιεί κορυφαία υλικά και τα πιο σύγχρονα μέσα παραγωγής για να δημιουργήσει καλάμια που απευθύνονται σε διαφορετικές τεχνικές ψαρέματος σε όλο τον κόσμο. Από τα κορυφαία ως τα οικονομικά μοντέλα η χρήση των κατάλληλων υλικών είναι το κύριο μέλημα των μηχανικών της Shimano.

ΧΤ 100 CARBON
Όταν βλέπετε την ένδειξη ΧΤ του carbon δίπλα ακολουθεί ένα νούμερο π.χ. ΧΤ100, αυτό σημαίνει 100 τόνους πρέσα πίεσης για να δημιουργηθεί το υλικό. Όσο μεγαλύτερο το νούμερο τόσο μεγαλύτερο το τονάζ άρα και πιο ακριβό υλικό. Μερικές φορές για πρακτικούς λόγους, επιβάλλεται η ανάμειξη γραφίτη διαφορετικού τονάζ ή η προσθήκη biofibre και η ανάμιξή του με fiber glass έτσι ώστε να δημιουργηθούν όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να μπορεί το καλάμι να ανταποκριθεί επάξια στο ψάρεμα για το οποίο κατασκευάστηκε. Όπου συνδυάζονται διαφορετικοί τύποι άνθρακα για να δημιουργήσουν την απαιτούμενη ενέργεια και οι δύο αριθμοί θα εμφανιστούν (ΧΤ60/40).
BIOFIBRE
Το υλικό Biofibre είναι το νέο έργο τέχνης στην κατασκευή καλαμιών. Παράγεται από οργανική αρωματική μοριακή αλυσίδα γραφίτη. Το Biofibre είναι 4 φορές πιο δυνατό από κάθε άλλο γραφίτη που κυκλοφορεί. Το νέο αυτό υλικό αποτελείται από μικρού και μεσαίου μεγέθους ίνες. Οι ίνες αυτές δεν πλέκονται μεταξύ τους αλλά επικάθονται η μία πάνω στην άλλη με την προσθήκη ειδικού ενδιάμεσου υλικού αποκτώντας τεράστια δύναμη προς όλες τις κατευθύνσεις.
90ο για καλύτερη συμπιεστική δύναμη.
45ο για αντίσταση στρέψης και απορρόφηση κραδασμών.
0ο  δραματική αύξηση του ορίου αντοχής.
Το biofibre έχει ένα απίστευτο έχτρα χαρακτηριστικό. Η αντίστασή του αυξάνεται με την πτώση της θερμοκρασίας. Άψογη λειτουργία από 80ο C έως 10ο C και ακόμη καλύτερη από 10ο C έως -20ο C. Όταν συνειδητοποιήσετε ότι το biofibre είναι 2,4 φορές πιο ελαφρύ από τον ελαφρύτερο γραφίτη τότε θα καταλάβετε για πόσο σημαντική καινοτομία μιλάμε! Προσφέρει τεράστια δύναμη, αντοχή στις καταπονήσεις, με πολύ χαμηλό βάρος.
X SHADOW DIAFLASH shadow Diaflash είναι μια τεχνική κατασκευής που ενσωματώνει πρόσθετες ρητίνες που είναι ελαφρύτερες, ισχυρότερες και εντυπωσιακές στην όψη.

ΤΥΠΟΣ ΟΔΗΓΩΝ
Ti-Lite (Shimano Titanium Guide Concept)
Το τιτάνιο είναι ένα υλικό που χαρακτηρίζεται από την μεγάλη του δύναμη σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος. Τι καλύτερο λοιπόν για την Shimano να ξεκινήσει την παραγωγή οδηγών για τα καλάμια από ένα τόσο εξαιρετικό υλικό; Χρειάστηκε πολύς χρόνος και επενδύθηκαν αρκετά χρήματα. Τώρα οι οδηγοί Ti-Lite θα συνοδεύουν αρκετά νέα καλάμια της Shimano, και οι φίλοι αράδες θα εκτιμήσουν την γενικότερη μείωση του βάρους, το βελτιωμένο action αλλά και την συμπεριφορά στις ρίψεις. Επίσης θα εκτιμήσουν την εφ’ όρου ζωής Εγγύηση Διαβίωσης – μια 100% αξιόπιστη εγγύηση προέκυψε από τα εκτεταμένα τέστ των Ti-Lite οδηγών κάτω από αντίξοες συνθήκες. Συνθήκες στις οποίες ακόμη και το ανοξείδωτο ατσάλι οξειδώθηκε μετά από έξι κύκλους επεξεργασίας ενώ οι Ti-Lite άντεξαν ως και 25 κύκλους επεξεργασίας χωρίς σημάδια διάβρωσης. Συνθήκες που αντιμετωπίζονται σπάνια, ίσως και ποτέ, στο καθημερινό σας ψάρεμα – αλλά που καταδεικνύουν – την δέσμευσή μας ότι οποιοδήποτε καλάμι της Shimano με οδηγούς Ti-Lite είναι καλάμι για μια ζωή…

ΛΑΒΗ
POWER CORK
Ο φελλός Power Cork είναι εργονομικός, ελαφρύς, δεν απορροφά την υγρασία και είναι πιο ανθεκτικός στα βακτήρια. Δημιουργείται από φυσικό φελλό με ειδική επεξεργασία χωρίς να υποβαθμίζεται αισθητικά και ποιοτικά και διασφαλίζει την εξαιρετική απόδοση.  Το Power Cork πλένεται εύκολα και χρησιμοποιείται σε πολλά καλάμια της Shimano.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου