Follow by Email

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016

BEASTMASTER BX CARP 2 ΤΕΜΑΧΙΩΝΑναγνωρίζεται για την δύναμή του, το Beastmaster BX χαρακτηρίζεται επίσης απ’ την τεχνοτροπία SDR στην κατασκευή του κορμού του καλαμιού. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό στις ρίψεις αλλά και στην παραβολική συμπεριφορά την ώρα της δράσης. Το φινίρισμα έχει πλέον αναδρομική μορφή στο χρώμα του άνθρακα με ασημί πινελιές.
BEASTMASTER BX, με μήκος 3.96m, μήκος μεταφοράς 202cm, βάρος 385gr, αποτελούμενο από 2 στελέχη με 6 οδηγούς, και έως 3lbs action.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΛΑΜΙΟΥ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΤΙΣΤΙΚΑ
ΤΥΠΟΣ ΓΡΑΦΙΤΗ
Η Shimano χρησιμοποιεί κορυφαία υλικά και τα πιο σύγχρονα μέσα παραγωγής για να δημιουργήσει καλάμια που απευθύνονται σε διαφορετικές τεχνικές ψαρέματος σε όλο τον κόσμο. Από τα κορυφαία ως τα οικονομικά μοντέλα η χρήση των κατάλληλων υλικών είναι το κύριο μέλημα των μηχανικών της Shimano.

ΧΤ 60 CARBON
Όταν βλέπετε την ένδειξη ΧΤ του carbon δίπλα ακολουθεί ένα νούμερο π.χ. ΧΤ 60, αυτό σημαίνει 60 τόνους πρέσα πίεσης για να δημιουργηθεί το υλικό. Όσο μεγαλύτερο το νούμερο τόσο μεγαλύτερο το τονάζ άρα και πιο ακριβό υλικό. Μερικές φορές για πρακτικούς λόγους, επιβάλλεται η ανάμειξη γραφίτη διαφορετικού τονάζ ή η προσθήκη biofibre και η ανάμιξή του με fiber glass έτσι ώστε να δημιουργηθούν όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να μπορεί το καλάμι να ανταποκριθεί επάξια στο ψάρεμα για το οποίο κατασκευάστηκε. Όπου συνδυάζονται διαφορετικοί τύποι άνθρακα για να δημιουργήσουν την απαιτούμενη ενέργεια και οι δύο αριθμοί θα εμφανιστούν (ΧΤ60/40).

BIOFIBRE
Το υλικό Biofibre είναι το νέο έργο τέχνης στην κατασκευή καλαμιών. Παράγεται από οργανική αρωματική μοριακή αλυσίδα γραφίτη. Το Biofibre είναι 4 φορές πιο δυνατό από κάθε άλλο γραφίτη που κυκλοφορεί. Το νέο αυτό υλικό αποτελείται από μικρού και μεσαίου μεγέθους ίνες. Οι ίνες αυτές δεν πλέκονται μεταξύ τους αλλά επικάθονται η μία πάνω στην άλλη με την προσθήκη ειδικού ενδιάμεσου υλικού αποκτώντας τεράστια δύναμη προς όλες τις κατευθύνσεις.
90ο για καλύτερη συμπιεστική δύναμη.
45ο για αντίσταση στρέψης και απορρόφηση κραδασμών.
0ο  δραματική αύξηση του ορίου αντοχής.
Το biofibre έχει ένα απίστευτο έχτρα χαρακτηριστικό. Η αντίστασή του αυξάνεται με την πτώση της θερμοκρασίας. Άψογη λειτουργία από 80ο C έως 10ο C και ακόμη καλύτερη από 10ο C έως -20ο C. Όταν συνειδητοποιήσετε ότι το biofibre είναι 2,4 φορές πιο ελαφρύ από τον ελαφρύτερο γραφίτη τότε θα καταλάβετε για πόσο σημαντική καινοτομία μιλάμε! Προσφέρει τεράστια δύναμη, αντοχή στις καταπονήσεις, με πολύ χαμηλό βάρος.

ΤΥΠΟΣ ΟΔΗΓΩΝ SHIMANO
Οι οδηγοί των καλαμιών της Shimano είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά. Με απίστευτα μικρό βάρος, μεγάλη εξωτερική και μικρή εσωτερική διάμετρο και υψηλής ποιότητας υλικά δίνουν την δυνατότητα της μέγιστης απόδοσης σε όλα τα καλάμια.

ΤΥΠΟΣ ΟΔΗΓΩΝ
SHIMANO HARDLITE(SIH)
Με την χρήση οξειδίου του αλουμινίου στην κατασκευή τους έχουμε πολύ μικρό βάρος, απόλυτη ισορροπία, αντοχή και περιορισμό των τριβών την ώρα της χρήσης.

ΘΕΣΗ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ
SHIMANO Οι θέσεις μηχανισμών των καλαμιών της shimano κατασκευάζονται από την ίδια την εταιρεία με βάση τις ανάγκες του κάθε καλαμιού. Ο εργονομικός σχεδιασμός και τα υλικά υψηλής ποιότητας έχουν ως αποτέλεσμα να μην επιβαρύνεται η λειτουργία του καλαμιού, ασφαλίζοντας τον μηχανισμό στην σωστή θέση, επιτυγχάνοντας την σταθερότητα κατά την χρήση, ενώ το προσεγμένο φινίρισμα ολοκληρώνει την συνολική εικόνα του καλαμιού.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ACTION

S.D.R. Shimano Dynamic Response
Είναι η διαδικασία με την οποία επιτυγχάνεται η μεταφορά της αίσθησης από τον ακραίο οδηγό στην βάση του καλαμιού. Η ποιότητα κατασκευής, το πλέξιμο των φύλλων carbon, η ελαστικότητά τους και η αρμονία στο δέσιμο των στελεχών είναι τα βήματα του κατασκευαστή. Το αποτέλεσμα είναι το καλάμι να ανταποκρίνεται άμεσα σε κάθε ερέθισμα και να επανέρχεται στην αρχική του μορφή όποια κι αν είναι η καταπόνηση. Το  SDR εξαλείφει κάθε αδυναμία στην σπονδυλική στήλη του κάθε στελέχους με αποτέλεσμα το action να παραμένει ενιαίο ανεξάρτητα από πια πλευρά είναι λυγισμένο το καλάμι. Το  SDR μεταμορφώνει το καλάμι σε ζωντανό οργανισμό με την αίσθηση ότι είναι προέκταση του χεριού σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου